PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κύπρος: Επεισόδια, οδομαχίες και βανδαλισμοί σε πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Λεμεσός στην Κύπρο, καθώς σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό που διεξήχθη λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής (1/9).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τα επεισόδια άρχισαν από το παραλιακό μέτωπο της πόλης και εξαπλώθηκαν στο κέντρο αυτής, ενώ καταγράφηκαν επιθέσεις σε μετανάστες, με τουλάχιστον πέντε τραυματισμούς, βανδαλισμούς σε οχήματα και καταστήματα, ενώ σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία έγιναν κι επτά συλλήψεις.

Οι οδομαχίες έγιναν μεταξύ ομάδων αγνώστων, ακροδεξιών στοιχείων και αστυνομικών, σημειώνει η ίδια πηγή με τις αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Βανδαλισμοί κι επιθέσεις σε αλλοδαπούς

Οι κουκουλοφόροι, σημειώνεται, προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον δύο καταστήματα που φέρεται να ανήκουν σε αλλοδαπούς, ενώ κατέστρεψαν και τζαμαρίες ξενοδοχείου κι έβαλαν φωτιές σε κάδους για να στήσουν οδοφράγματα και παρουσιάζεται πως έκαψαν τουλάχιστον δύο οχήματα στο πέρασμά τους, ενώ πετούσαν μολότοφ κι έκαναν χρήση φωτοβολίδων.

Επιπλέον, επιτέθηκαν σε τουλάχιστον πέντε άτομα ξένης καταγωγής με την αστυνομία να επεμβαίνει κάνοντας χρήση κρότου – λάμψης και υπήρχε κι ένα όχημα Άιας, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους που κάλυπταν τα επεισόδια. Οι πολίτες που βρίσκονταν στο παραλιακό σημείο, αλλά και στο κέντρο έτρεχαν έντρομοι για να σωθούν.

Συνθήματα κατά των μεταναστών

Όπως και στην πρόσφατη αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στην Πάφο, πριν αρχίσουν τα επεισόδια, οι συμμετέχοντες στην πορεία φώναξαν συνθήματα εναντίον των μεταναστών, αλλά και των χειρισμών της κυπριακής κυβέρνησης. Σήμερα (2/9), στη Λεμεσό, είναι προγραμματισμένη νέα πορεία εναντίον του ρατσισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επανεξελέγη δήμαρχος στο Λονδίνο ο Σαντίκ Καν

Peristeri News

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Leave a Comment