PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα



Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των παραπάνω περιόδων αιχμής, μπορεί να κερδίσετε χρόνο.

Αυξημένη αναμένεται κυκλοφορία των οχημάτων, την Μεγάλη Πέμπτη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (09:00-22:00) και την Μεγάλη Παρασκευή, από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα (06:00 – 16:00) καθώς και τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (10:00 – 21:00).

Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των παραπάνω περιόδων αιχμής, μπορεί να κερδίσετε χρόνο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων Αθήνα – Λαμία, Ελευσίνα – Κόρινθος και Κόρινθος -Τρίπολη (μέχρι τα Παραδείσια) δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας.

Σε ότι όμως αφορά στην Κορίνθου – Πατρών, υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, αλλά και για την ασφάλεια των διερχόμενων και των εργαζομένων. Εφόσον απαιτηθεί και σε συνεννόηση με την Τροχαία είναι ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν τοπικές εκτροπές ή έκτακτες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διευκόλυνση των χρηστών, παρόλα αυτά η ύπαρξη καθυστερήσεων είναι πιθανή.

Κατά τις ώρες αυτές ενδέχεται να επιβληθούν εκτροπές της κυκλοφορίας προς την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών ή και αποκλεισμοί εισόδου στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών στους ανισόπεδους κόμβους της στην κατεύθυνση αιχμής.

Το υπουργείο Μεταφορών παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση έργων και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή σε όλο το ταξίδι τους και ειδικότερα υπομονή στις καθυστερήσεις όταν διέρχονται από τις περιοχές των έργων.

Επισημαίνεται επίσης ότι με βάση την τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης από τους οδηγούς τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση.

Η διατήρηση της ΛΕΑ κενής για χρήση από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση συμβάντων, ιδίως στις περιόδους αιχμής της κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Έκφρασης με θέμα «Stop – bullying» στο 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment