PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κουρδικό κανάλι εκπέμπει από ελληνικό δορυφόρο


Ο πάροχος υπηρεσιών δορυφορικών επικοινωνιών Intelsat υπέγραψε συμφωνία με το κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Roj TV.

Ο πάροχος υπηρεσιών δορυφορικών επικοινωνιών Intelsat υπέγραψε συμφωνία με το κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Roj TV. Αυτή η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της αναστολής των εκπομπών του κουρδικού καναλιού, μετά την καταδίκη του από δικαστήριο της Δανίας για «υποστήριξη της τρομοκρατίας», λόγω της σχέσης του καναλιού με το PKK.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η αναμετάδοση της Roj TV ανεστάλη από τον ευρωπαϊκό τηλεοπτικό οργανισμό Eutelsat μετά την καταδίκη της από τη δανική δικαιοσύνη. Πράγματι, το δικαστήριο της Κοπεγχάγης έβγαλε ετυμηγορία ότι ο σταθμόςτηλεόραση Roj είναι ένοχος για »υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης» .

Σύμφωνα με τους δικαστές, το κουρδικό κανάλι «ελέγχεται και χρηματοδοτείται» από το PKK, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι η Roj TV είχε μεταδώσει μέσω «μιας μακράς σειράς προγραμμάτων, μηνύματα του Τ (όνομα με το οποίο έχει οριστεί το PKK), μονόπλευρα και χωρίς (καμία) κριτική, συμπεριλαμβανομένων καλεσμάτων για εξέγερση και να ενταχθούν οι ακροατές στην οργάνωση».

Μετά την ετυμηγορία, ο αναμεταδότης της Roj TV είχε αναστείλει τις εκπομπές του καναλιού «για να μην θεωρηθεί συνένοχος με τρομοκρατική δραστηριότητα».

Αυτή την εβδομάδα, ο ελληνικός παροχός τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου Intelsat υπέγραψε συμφωνία με την τηλεόραση Roj TV για να αναλάβει τη διάδοση των προγραμμάτων της. Προς το παρόν πρόκειται να μεταδώσει στις κουρδόφωνες περιοχές της Τουρκίας, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, αλλά η Intelsat ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προγραμματιστούν οι δορυφόροι, ώστε η Roj TV να μεταδοθεί επίσης στη Δυτική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία, όπου οι κάτοικοι μπορούν να παρακολουθήσουν το κανάλι μόνο μέσω του Διαδικτύου.

Μια απόφαση της Intelsat η οποία ανοίγει μεγάλη συζήτηση στο σημερινό περίγυρο. Διότι μεταξύ της υποστήριξης της τρομοκρατίας από το κανάλι, η οποία επιβεβαιώθηκε από τα δανικά δικαστήρια και της έρευνας που ξεκίνησε πρόσφατα από το δανικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για να αφαιρεθεί οριστικά η άδεια εκπομπής του σταθμού Roj TV στη χώρα, η θέση της Intelsat θα μπορούσε να γίνει γρήγορα άβολη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment