PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Κόουτς, πόσα θες να τους τρελάνεις;


Μπορεί το γκολ του Τόνσο να μην έμπαινε ποτέ… Μπορεί να πήγαινε δοκάρι κι έξω, μπορεί ο Αργεντινός να ήταν ακόμα τραυματίας, μπορεί να έπαιζε… αριστερό εξτρέμ και να μην είχε καμία συμμετοχή στο ματς. Σίγουρα παίζει ρόλο (και βαθμολογικό και ψυχολογικό) η νίκη μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, αλλά μακροπρόθεσμα -ως προίκα- αυτό που μένει, είναι η νοοτροπία, ως συνέχεια του ματς στο ΟΑΚΑ.

Πώς συμπεριφέρθηκε ο Ατρόμητος; Όπως συμπεριφέρεται μια μεγάλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ που έπαιζε μόνος του στο α’ ημίχρονο και μπορούσε να προηγηθεί με διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ, έχασε στο ημίχρονο τον καλύτερό του παίκτη (Ροντρίγκες), παραχώρησε γήπεδο στον Ατρόμητο (που πλέον ξέρει να κυκλοφορεί την μπάλα για κάποιο λόγο) και επιπρόσθετα έμεινε με παίκτη λιγότερο στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα, χωρίς μάλιστα σε εκείνο το σημείο ο Ίβιτς να έχει αλλαγή διαθέσιμη.

Με όλους αυτούς τους παράγοντες να είναι υπέρ των Περιστεριωτών, έπρεπε εύλογα να διεκδικήσουν τα πάντα από ένα ματς που ούτως ή άλλως φάνταζε χαμένο. Κι όχι μόνο αυτό… Όταν πια στο 86′ ο Παπαδόπουλος έριξε το «καρφί» στο ανυπεράσπιστο κουφάρι του ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος δεν συμβιβάστηκε απλά με μια τιμητική ισοπαλία, αφού κανείς δεν θα του έλεγε και τίποτα, αλλά μυρίστηκε… αίμα και επιτέθηκε κι άλλο. Ομάδες ανάλογης βαθμολογικής κλίμακας δεν θα έκαναν το ίδιο, ωστόσο οι «κυανόλευκοι» το έκαναν.

Παράλειψη… Οι «κυανόλευκοι» του Γιώργου Κορακάκη το έκαναν.

«Η δική μου φιλοσοφία είναι ο Ατρόμητος να παρουσιάζεται ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι. Να μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο, να κοιτάμε τον αντίπαλο στα μάτια, να παίρνει ό,τι μπορεί από κάθε ματς και πιστεύω ότι έτσι μόνο κέρδος μπορεί να έχει ο Ατρόμητος στο τέλος της σεζόν. Θέλουμε τον Ατρόμητο επιθετικό, ανταγωνιστικό και στα παιχνίδια που μπορεί να κυριαρχεί να το κάνει και στα υπόλοιπα να είναι εφάμιλλος του αντιπάλου και να προσπαθεί πάντα για τη νίκη», δήλωσε στην κάμερα του peristerinews.gr ο τεχνικός της ομάδας στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα, αποδείχθηκαν καθρέφτης των λεγομένων του.

Ψεγάδι αποτελεί η τραγική από την αρχή έως το τέλος εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, για την οποία υπάρχει το ελαφρυντικό της μακράς αποχής, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ερχόταν με τα «φρένα» σπασμένα από την Ιταλία. Ωστόσο, επειδή ανάλογο ξεκίνημα συνέβη και κόντρα στην ΑΕΚ, στον Ατρόμητο πρέπει να ψαχτούν.

Αυτά σε ό,τι αφορά τα χθεσινά, γιατί το θέμα είναι το… δάσος της φετινής ιστορίας με τον Γιώργο Κορακάκη. Ο 40χρονος τεχνικός μετρά μόλις μία ήττα, που ήταν ξεκάθαρα made in… Greece. Δελφάκης και Κουρέντας «έσφαξαν» τον Ατρόμητο στο ψαχνό στο ματς με τον Ολυμπιακό και αμφότεροι από τότε κάνουν διακοπές διαρκείας (δεν ορίστηκαν ούτε στο Κύπελλο), για το καλό του χώρου και κυρίως με τη συνείδησή τους ήσυχη.

Σε 8 αγώνες, λοιπόν, με αντιπάλους Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Βέροια, Ηρακλή, Παναιτωλικό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ο Ατρόμητος (ο ίδιος Ατρόμητος των πρώτων δύο αγωνιστικών με ρεκόρ 0-5) μετρά 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 «ήττα» και ρεκόρ 11-7. Στην πραγματικότητα, όμως, οι αριθμοί λένε τη μισή αλήθεια. Ο Γιώργος Κορακάκης και οι παίκτες του έχουν καταφέρει να ξαναζεστάνουν τον κόσμο έπειτα από πολλούς μήνες, έχουν καταφέρει να ρωτούν οι φίλοι της ομάδας πότε είναι ο επόμενος αγώνας, έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ένα αποτέλεσμα (το οποίο ακόμα διαμορφώνεται) που αρέσει, που γεμίζει και θυμίζει εποχή… Δώνη, όταν ο Ατρόμητος δεν συμβιβαζόταν με τίποτα άλλο, πέραν της νίκης.

Στην πραγματικότητα, ο προπονητής έχει αναζωπυρώσει το κίνητρο παικτών, που για όποιον το έχει ξεχάσει, είναι εκείνοι που έχουν ανεβάσει επίπεδο τον Ατρόμητο όλα αυτά τα χρόνια και μερικοί τους θεωρούσαν «τελειωμένους».

Και, φυσικά, επειδή μια ανακεφαλαίωση δεν κάνει κακό, κόντρα σε Αστέρα, Ηρακλή, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις φέρουν φαρδιά-πλατιά υπογραφή ενός προπονητή που δουλεύει πριν από τον αγώνα και βλέπει κατά τη διάρκειά του.

Τελικά, κόουτς, πόσα θες να τους τρελάνεις;

Υ.Γ.: Με τη νίκη στην Τούμπα ο Ατρόμητος «ρέφαρε» την εντός έδρας από τον Παναιτωλικό. Το έψαχνε αυτό το χαμένο τρίποντο ο Κορακάκης.

Υ.Γ.1: Τελικά, καλός παίκτης αυτός ο Τόνσο. Και μάλλον μπορεί να κάνει τη διαφορά από τους προϋπάρχοντες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment