PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κοντά στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία


Όλα τα ρεκόρ σπάει ο πληθωρισμός στην Τουρκία, καθώς αυξήθηκε τον Απρίλιο στο 69,97% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσία (TUIK).

Η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 7,25% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της TUIK, η μεγαλύτερη αύξηση τιμών σημειώθηκε στις μεταφορές, τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά. Οι τιμές στις μεταφορές αυξήθηκαν κατά 105%, στα τρόφιμα και τα ποτά κατά 89% και στα είδη οικιακής χρήσης κατά 77%.

Η χαμηλότερη αύξηση σημειώθηκε στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της ένδυσης, της εκπαίδευσης και της υγείας. Οι τιμές στην ένδυση αυξήθηκαν κατά 26%, στην εκπαίδευση κατά 27% και στην υγεία κατά 35%.

Οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι πολλά από τα κοινωνικά προβλήματα της Τουρκίας οφείλονται στην αντισυμβατική οικονομική στρατηγική του Ερντογάν, η οποία απομάκρυνε πολλούς ξένους επενδυτές από την άλλοτε πολλά υποσχόμενη αναδυόμενη αγορά.

Ο Ερντογάν επιμένει στην ανορθόδοξη μείωση των επιτοκίων για να μπει «φρένο» στην άνοδο των τιμών του καταναλωτή. Το δυσθεώρητο ποσοστό πληθωρισμού αποδίδεται επίσης στην κατάρρευση της λίρας που είχε ως αποτέλεσμα οι εισαγωγές ενέργειας να είναι πολύ πιο ακριβές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment