PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κομισιόν: «Υπογράψτε γιατί περιμένει και η Ιταλία»


Επιμένει στη στάση της να μη δεσμευτεί γραπτώς για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στη σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου η Νέα Δημοκρατία καθώς κρίνει ότι έτσι δεσμεύεται για τα μέτρα που θα παρθούν στο μέλλον.

Επιμένει στη στάση της να μη δεσμευτεί γραπτώς για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στη σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου η Νέα Δημοκρατία καθώς κρίνει ότι έτσι δεσμεύεται για τα μέτρα που θα παρθούν στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το επιτελείο του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, «η Ευρωπαϊκή Ενωση -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα επιμείνει στο να βάλουμε και εμείς την υπογραφή μας».

Χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Κομισιόν, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση που δημιουργήθηκε μετά την άρνηση του κ. Σαμαρά να υπογράψει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να διαμήνυσε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός οικονομικής στήριξης των Βρυξελλών δεν θα έχει επ’ άπειρον χρήματα να δίνει στην Ελλάδα καθώς σοβεί αυτό τον καιρό και η κρίση στην Ιταλία. Οπερ σημαίνει πως αν η γειτονική χώρα χρειαστεί χρήματα, θα είναι τόσα πολλά, που μπορεί να μην περισσεύσουν για τη χώρα μας.

Μια λύση που εξετάζεται από τη λεωφόρο Συγγρού είναι, αντί για επιστολή προς τους εταίρους, οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας να δώσουν γραπτή εντολή προς τον νέο πρωθυπουργό να εφαρμόσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ούτως ή άλλως, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον αναφανδόν τη συμφωνία (η οποία προβλέπει «κούρεμα» του χρέους κατά 50% και νέο δάνειο ύψους 130 δισ. ευρώ), αλλά διαφωνεί στα μέτρα που θα επακολουθήσουν.

Η δεύτερη λύση που εξετάζεται είναι να στείλει η νέα κυβέρνηση γραπτές διαβεβαιώσεις προς τις Βρυξέλλες ότι η συμφωνία δεν πρόκειται να χαλάσει. Επίσης, δεδομένου ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών Ολι Ρεν επισημαίνει ότι η εκταμίευση της έκτης δόσης συνδέεται άμεσα με τις γραπτές δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς, πηγές από τη Ν.Δ. αναφέρουν πως αν υπάρξει προσωρινό μπλοκάρισμα στην αποδέσμευση της δανειακής δόσης, αυτό θα αρθεί από τη στιγμή που η Βουλή θα εγκρίνει τη νέα σύμβαση με τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας, το πολύ μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment