PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κομισιόν: Νόμιμη η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας


Απολύτως νόμιμη είναι η συμφωνία επί της αρχής που επετεύχθη στις 7 Μαρτίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της Επιτροπής, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς έκανε λόγο για «προ-σύμφωνο» το οποίο εγγυάται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο.

Επανέλαβε επίσης τα λόγια του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία επί της αρχής της περασμένης Δευτέρας ως «νομικά εφικτή και καλή επιλογή», η οποία όμως χρειάζεται περισσότερη συζήτηση για το πώς συγκεκριμένα θα οργανωθεί η επανεγκατάσταση των προσφύγων. Οι λεπτομέρειες αυτού του ζητήματος θα καθοριστούν ως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Μαρτίου, είχε πει ο κ, Γιούνκερ.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα επανεισδοχής προσφύγων στην Τουρκία, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι σημαντικό στοιχείο της «καταρχήν συμφωνίας», είναι η ύπαρξη κατάλληλων διοικητικών δομών και γρήγορων και αποτελεσματικών νομικών διαδικασιών.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να οργανώσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα γρήγορων νομικών διαδικασιών, ενδεχομένως επί τόπου στα νησιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στη Βόρεια Μακεδονία

Peristeri News

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η ομιλία Έντι Ράμα στο Γαλάτσι

Peristeri News

Μητσοτάκης στη Milliyet: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν

Peristeri News

Leave a Comment