PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κομισιόν: Κανένας λόγος για κινδυνολογία


Τη δέσμευση της Κομισιόν για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό», επανέλαβε η εκπρόσωπός της Ανίκα Μπράιτχαρντ. «Εργαζόμαστε εντατικά με τις ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης», σημείωσε.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το Eurogroup της περασμένης εβδομάδας κατέγραψε τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, για τα οποία συνεχίζονται οι συζητήσεις. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω σε όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείσα να σχολιάσει την έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία το χρέος χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά μη βιώσιμο», η κ. Μπράιτχαρντ τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα» που έλαβε ο ESM.

«Η Ευρώπη έχει λάβει σαφείς δεσμεύσεις να στηρίξει την Ελλάδα με πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος, εφόσον κριθεί αναγκαίο και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν συμφωνήσει σε μία «φιλόδοξη» και «αξιόπιστη» ατζέντα μεταρρυθμίσεων, καθώς και σε μία αντίστοιχη δημοσιονομική πορεία κατά τη διάρκεια του προγράμματος και αυτό «αντικατοπτρίζει τις δεσμεύσεις», για την εφαρμογή των οποίων εργάζεται η Ελλάδα.

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε την άποψη του ESM ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος για κινδυνολογία γύρω από την αξιολόγηση της κατάστασης της οικονομίας ή του χρέους στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment