PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κολωνός 12χρονη: Ισόβια για τον Ηλία Μίχο


Σε ισόβια οδηγείται ο Ηλίας Μίχος καθώς όπως αποφάσισε το δικαστήριο ομόφωνα, δεν του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζεται ούτε στον αποκαλούμενο Μιχάλη, ομόφωνα, ούτε όμως και στη μητέρα της 12χρονης κατά πλειοψηφία έξι προς ένα.

Στους υπόλοιπους 17 κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του για τις ποινές σε λίγη ώρα.

Η πρόταση της εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά στον Μίχο και τη μητέρα της 12χρονης

Νωρίτερα, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό λόγω βαρύτητας των κατηγοριών και των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ο Ηλίας Μίχος. Για τη μητέρα της ανήλικης η εισαγγελέα πρότεινε ότι να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό λόγω της παραμέλησης της επιμέλειας της κόρης της. Επίσης, ζήτησε απορριφθεί το αίτημα για ελαφρυντικά για όσους από του επικαλούμενος πελάτες έχουν κριθεί ένοχοι κατ εξακολούθηση το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Σύμφωνα με την εισαγγελέα να αναγνωριστούν μόνο για όσους από τους καταδικασθέντες η πράξη φέρεται να έχει τελεστεί μια φορά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε έναν μόνο κατηγορούμενο.

Ισόβια στον Μίχο, ελεύθερη άμεσα η μητέρα της ανήλικης

Ισόβια και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό. Μετά τη συγχώνευση, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξης (εξ αυτών, εκτιτέα τα 20).

Στη μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών, τα οποία μετά τη συγχώνευση έγιναν 18 έτη.

Στο μεταξύ, η αναγνώριση του ελαφρυντικού σε κάποιους από τους κατηγορούμενους για κατοχή πορνογραφικού υλικού αλλά και στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού, άλλαξε την ποινική τους μεταχείριση με επιεικέστερη αντιμέτωπιση. Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 12 μήνες έως επτά έτη αντίστοιχα.

Ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση 17 καταδικασθέντων προτείνει η εισαγγελέας – Οι ποινές με τη συγχώνευση

Στη συνέχεια της δίκης, να χορηγηθεί ανασταλτικό στην έφεση 17 -εκ των 20- καταδικασθέντων της υπόθεσης του Κολωνού, φέρεται να ζήτησε η εισαγγελέας της δίκης για την υπόθεση του Κολωνού, αγορεύοντας στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εισαγγελέας πρότεινε το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση των 15 καταδικασθέντων για τα ραντεβού της φρίκης και των δύο καταδικασθέντων για πορνογραφία. Το δικαστήριο, όμως, έχει τον τελικό λόγο, και θα αποφανθεί με απόφασή του. Σε περίπτωση πάντως που κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση, πλην του Ηλία Μίχου και του αποκαλούμενου «Μιχάλη», οι υπόλοιποι καταδικασθέντες θα βρεθούν εκτός φυλακής

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι, με τις συγχωνεύσεις των ποινών, στον Μίχο επιβλήθηκε ισόβια για τον βιασμό της ανήλικης και κάθειρξη 27 ετών (από αυτά εκτιτέα τα 20). Τέλος, στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με τη συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συλλήψεις «παράνομων» παρκαδόρων στο Κολωνάκι

Peristeri News

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης

Peristeri News

Τρένο προσέκρουσε σε δέντρο που ήταν πεσμένο στις γραμμές

Peristeri News

Leave a Comment