Οικονομία

Κόλλησαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Μικρή αναβολή στην έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ του 2022 θα αναρτηθούν. τελικά, με ολιγοήμερη καθυστέρηση, στους λογαριασμούς που διατηρούν στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών αναμένεται πλέον να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 10 Μαΐου, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ανάρτησή τους έως τις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με πηγές από την ΑΑΔΕ η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικούς ελέγχους της τελευταίας στιγμής, που είναι αναγκαίο να διενεργηθούν για να αποφευχθούν λάθη στις χρεώσεις με υπαιτιότητα της υπηρεσίας. Με δεδομένη αυτή την ολιγοήμερη καθυστέρηση, ενδέχεται να υπάρξει και νέα ανακοίνωση για το χρονοδιάγραμμα καταβολής των 10 δόσεων, καθώς, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Μαϊου 2022 και η τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ αναμένεται να είναι μειωμένος για περίπου 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Αντίθετα, 350.000 θα δουν αυξήσεις χρεώσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ για τους υπόλοιπους 900.000 ιδιοκτήτες ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Related posts

Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Peristeri News

Φορολοταρία Μαΐου – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Αποκλιμάκωση της ακρίβειας από τέλη 2023

Peristeri News

Leave a Comment