PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Κόκκινο» στον καταυλισμό της Ειδομένης


«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η πληρότητα στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης, στο ύψος Ειδομένης – Γευγελής, μετά την απόφαση των αρχών της ΠΓΔΜ να μην επιτρέπουν πλέον την είσοδο Αφγανών στο έδαφός της και την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων για τους Σύρους και Ιρακινούς που έχουν δικαίωμα διέλευσης.

Σχεδόν 2.000 άτομα βρίσκονται στον καταυλισμό, ενώ άλλα 62 λεωφορεία, στα οποία επιβαίνουν περίπου 3.000 άτομα, περιμένουν στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ., προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως από την αστυνομία για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Πλέον ακόμη και οι Σύροι ή οι Ιρακινοί που περιμένουν να περάσουν στην ΠΓΔΜ πρέπει, εκτός του υπηρεσιακού σημειώματος, να φέρουν διαβατήριο ή ταυτότητα. Ωστόσο, ο οργανωτικός υπεύθυνος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ειδομένη, Αντώνης Ρήγας δήλωσε στο Πρακτορείο FM ότι αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν πολλοί Ιρακινοί και Σύροι, οι οποίοι έχουν χάσει τις ταυτότητες ή τα διαβατήριά τους και, σύμφωνα με όσα ισχύουν πλέον, δεν θα μπορούν να περάσουν.

«Εμείς, ως Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μπορούμε να φιλοξενήσουμε στον καταυλισμό αυτά τα άτομα που υπάρχουν χωρίς να στερηθούν το φαγητό τους» δήλωσε ο κ. Ρήγας, ενώ στην ερώτηση για πόσο καιρό θα μπορούσε να διαρκέσει αυτού του είδους η φιλοξενία, εκτίμησε πως η Αστυνομία, κάποια στιγμή, θα τους προωθήσει και πάλι πίσω στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment