PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αγρότες από τα Τέμπη και τις Μικροθήβες θα παρευρεθούν στο Μαξίμου



Στο τραπέζι του διαλόγου με τον Πρωθυπουργό θα καθίσουν τελικά οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους.

Όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα Τέμπη Παναγιώτης Καλογιάννης και από τις Μικροθήβες Χρήστος Μάντσιος, οι επιφυλάξεις ξεπεράστηκαν και τα δύο μπλόκα θα δώσουν το «παρών» στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η εμπλοκή παρακάμφθηκε καθώς δόθηκαν διευκρινίσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, για το ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, αφού υπήρχαν ενστάσεις από Τέμπη και Μικροθήβες, που δεν ήθελαν να καθίσουν με εκπροσώπους άλλων φορέων που δεν ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δεν έχουν βγει στα μπλόκα.

Από χθες το βράδυ, σε ένδειξη «καλής θέλησης» οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών άνοιξαν την εθνική οδό και η κίνηση γίνεται απρόσκοπτα. Το ίδιο έκαναν οι αγρότες και στο μπλόκο των Μικροθηβών στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Βελτιωτικές προτάσεις θα παρουσιάσει η κυβέρνηση

Στη συνάντηση με τους αγρότες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ορισμένες βελτιωτικές προτάσεις, όπως η  διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ, βελτιώσεις στο ασφαλιστικό με την παροχή περισσότερων επιλογών εισφορών, ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά και δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

Το παραπάνω πλαίσιο προτάσεων συζητήθηκε στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε δηλώσεις της μετά από την σύσκεψη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξέφρασε την ελπίδα να εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, τόνισε σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ότι χρειάζεται πνεύμα συνεννόησης από όλες τις πλευρές για να βρεθούν λύσεις, προσθέτοντας ότι από πλευράς κυβέρνησης έχουν γίνει οι απαραίτητες επεξεργασίες για ουσιαστικές βελτιώσεις και στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι

Peristeri News

Νεκρή γυναίκα στη μέση του δρόμου στο Μενίδι

Peristeri News

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment