PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κοινωνικό Παντοπωλείο «Από Καρδιάς» στο Δήμο Περιστερίου (videos)



Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί το ενισχύουν.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία και παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η προσφορά ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Από Καρδιάς» του Δήμου Περιστερίου από τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου 2011 το πρωί, τα φορτηγά του Δήμου Περιστερίου μετέβησαν στην περιοχή της Νέας Ζωής, στο 30ο και 49ο δημοτικό σχολείο (Ολυμπιονικών και Κοτζιά) και εν΄ συνεχεία στο 18ο δημοτικό σχολείο (Πελοπίδα) και μετέφεραν τα είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης ευχαρίστησε τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των τριών δημοτικών σχολείων της πόλης του, για την έμπρακτη κοινωνική συμπαράσταση από το υστέρημά τους στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες δείχνουν τη δύναμη της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο κ. Παχατουρίδης σημείωσε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν στηρίζεται σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, αλλά στην αγάπη των πολιτών και φίλων του Δήμου Περιστερίου, καθώς στις σημερινές δύσκολες εποχές η λειτουργία του συνιστά προτεραιότητα του κοινωνικού έργου.

Την παραλαβή των ειδών διατροφής, ρούχων, υπόδησης, οικιακής χρήσεως και παιγνιδιών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης συντόνισαν ο Αντιδήμαρχος Φροντίδας του Πολίτη Αναστάσιος Θεοδωράκος και η Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Ξένη Κορόγιαννη.

Οι κ.κ. Θεοδωράκος και Κορόγιαννη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην άψογη συνεργασία γι’ αυτόν τον κοινωνικό σκοπό με τους Διευθυντές των δημοτικών σχολείων 30ο Κων/νο Παναγιό, 49ο Νικόλαο Τρυφύλλη και 18ο Βασίλη Ρηγόπουλο, καθώς με τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο θεσμός του Κοινωνικού Παντoπωλείου έρχεται να συμπληρώσει το σημαντικό κοινωνικό έργο του Δήμου Περιστερίου, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Καθήκον Κατ΄ Οίκον» σε πανελλαδικό επίπεδο. Καθημερινά εθελόντριες στα μαγειρεία ετοιμάζουν εκατοντάδες μερίδες φαγητού, το οποίο διανέμεται σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα καλύπτει πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης δημοτών που θα αξιολογούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών – οικονομικών κριτηρίων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Την Τετάρτη 22/5 η δεύτερη εκδήλωση του Δήμου για τα 90 χρόνια Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Παιδικές παραστάσεις και κινηματογράφος στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς»

Peristeri News

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Leave a Comment