PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κοινωνική Σύμπραξη (Κ.Σ.) ΤΕΒΑ Δυτικού τομέα Αθηνών: Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης προς τις ευπαθείς ομάδες


Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων έχουν οι Συνοδευτικές Δράσεις του Προγράμματος, οι οποίες υλοποιούνται από το 2016 με πολλαπλές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης των ωφελούμενων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Δράσεων του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ έτους 2022 (1η φάση), θα παρασχεθούν σε ωφελούμενα μέλη οικογενειών συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες με τη συνδρομή κοινωνικών επιστημόνων και συνεργατών στους Δήμους – Εταίρους της Σύμπραξής μας.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες δράσεις:

  • Υπηρεσίες ψυχολόγων/παιδοψυχολόγων για ψυχοκοινωνική στήριξη, ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη σε επίπεδο οικογένειας αλλά και σε ατομικό επίπεδο.
  • Υπηρεσίες λογοθεραπευτών που θα απευθύνονται είτε σε ωφελούμενα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες λόγου και επικοινωνίας είτε σε γονείς για τη διαχείριση τέτοιων προβλημάτων.
  • Υπηρεσίες ένταξης σε αθλητικές δραστηριότητες και κοινωνικοποίησης των ωφελούμενων παιδιών μέσω συμμετοχής τους σε αθλητικές δράσεις.
  • Υπηρεσίες παροχής διατροφικών συμβουλών και καθορισμού διαιτολογίου σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με στόχο την ισορροπημένη διατροφή των ωφελούμενων και τη διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού.
  • Υπηρεσίες συμμετοχής σε θεατρικά εργαστήρια και παρακολούθηση βιωματικών θεατρικών παραστάσεων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στις Κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ή μπείτε στο: https://home.asda.gr/

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Leave a Comment