PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κοινή ανακοίνωση 14ου Γυμνασίου, 11ου ΓΕΛ, ΕΝΕΕΓΥΛ και Ένωσης Γονέων Περιστερίου για τη συστέγαση και μεταστέγαση των σχολείων


«Ένας μήνας εμπαιγμού από τον Δήμο Περιστερίου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση Σύλλογοι Γονέων και η Ένωση Γονέων Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ένας μήνας σχεδόν πέρασε από τότε που ανακοινώθηκε η συστέγαση του 14ου Γυμνασίου και του 11ου Λυκείου για τη μεταστέγαση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. με πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας και αποδοχή-απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου.

Ένας μήνας σχεδόν πέρασε και οι Σύλλογοι Γονέων του 14ουΓυμνασίου και 11ου Λυκείου, οι μαθητές, η Ένωση Γονέων, Εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα με συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τον Δήμο Περιστερίου προκειμένου να μην προχωρήσουν αυτές οι αποφάσεις.

Ένας μήνας πέρασε που 100 περίπου μαθητές των γυμνασιακών τάξεων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. δεν έχουν μπει ακόμη στην εκπαιδευτική διαδικασία και 178 στο σύνολο του μαθητικού του δυναμικού αναζητούν απεγνωσμένα σχολική στέγη. Παρόλο που οι αρμόδιοι γνώριζαν το οξυμμένο πρόβλημα στέγασης που θα αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη σχολική μονάδα (κάθε χρόνο προστίθεται και μια τάξη, τα τμήματα δεν μπορούν να είναι περισσότερα από εννιαμελή και υπάρχει ανάλογη οριζόντια ανάπτυξη λόγω των ειδικοτήτων), το έκρυβαν κάτω από το χαλάκι ή πρόκριναν πρόχειρες λύσεις, αξιοποιώντας κάποιες αίθουσες του 3ου ΕΠΑΛ που φιλοξενεί το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. στη λογική του μπαλώματος.

Με την ίδια αναλγησία που διακρίνει διαχρονικά το Υπουργείο Παιδείας (αυτή τη στιγμή 1000 μαθητές ΑΜΕΑ δεν φοιτούν), αλλά και τον Δήμο Περιστερίου, αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. στο 14ο Γυμνάσιο για να «λυθεί» πρόχειρα το πρόβλημα της πλήρους ανάπτυξης του σχολείου, χωρίς καμία προδιαγραφή και προϋπόθεση ασφάλειας, σε ένα κτήριο ανοιχτής δόμησης, παλιό, κακοσυντηρημένο, χωρίς ράμπες κλπ. Υπόσχονται μάλιστα ότι αναγκαίες εργασίες θα διεξάγονται καθώς σταδιακά θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών στον χώρο (!).

Σήμερα, που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, στέλνουν τμήματα από το 3ο ΕΠΑΛ στο 4ο ΕΚ με σκοπό να εκκενώσουν για λίγες ημέρες αίθουσες για το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. μετακυλίοντας το πρόβλημα σε πέντε σχολεία και ταυτόχρονα στοιβάζουν τους μαθητές του 14ου Γυμνασίου στο κτήριο του 11ου ΓΕΛ, χωρίς προηγούμενο χωροταξικό και παιδαγωγικό σχεδιασμό (το προαύλιο και οι βοηθητικοί χώροι του σχολείου δεν φέρουν πρόβλεψη για συγχρωτισμό 327 και πλέον παιδιών. Οι χώροι του κυλικείου,της βιβλιοθήκης και κάποιων εργαστηρίων ακυρώνονται και μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας). Μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 70 και πλέον μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. κάνουν μάθημα όλοι μαζί στο αμφιθέατρο και ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει γιατί από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου πρέπει να επιστραφούν στο ΕΠΑΛ οι δανεικές αίθουσες.

Με την ίδια αναλγησία αδιαφορούν για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης των μαθητών του 14ου Γυμνασίου, του 11ου Λυκείου και του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και χρήζουν υπεύθυνες για την ασφάλειά τους και την καταλληλότητα των κτηρίων τις διευθύντριες των σχολείων (!).

Με την ίδια αναλγησία προκρίνουν λύσεις που κλείνουν σχολεία, ακολουθώντας πρώτα την πρακτική των συγχωνεύσεων (όπως έγινε πέρσι στο 14 Γυμνάσιο) για να γλιτώνουν έξοδα, αντί να αποδώσουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τα σχολικά κτήρια που είναι αδιάθετα (όπως το πρώην 13ο Λύκειο, όπου φιλοξενείται η Δ.Δ.Ε.Γ’ Αθήνας, και το 18ο Γυμνάσιο, όπου διεξάγονται τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου απογευματινές ώρες).

Με την ίδια αναλγησία βλέπουν τους μαθητές ως αριθμούς και τη μόρφωσή τους ως επένδυση χωρίς κέρδος.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, όμως, έναν μήνα μετά απαντούμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Ενωμένοι οι εκπρόσωποι των γονέων και των μαθητών, του ΕΝΕΕΓΥΛ και οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 14ου Γυμνασίου και 11ου Λυκείου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ διεκδικούμε:

• ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
• ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
• ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 11ου ΛΥΚΕΙΟΥ
• ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ
• ΧΘΕΣ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ – ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ «ΑΣΤΕΓΩΝ»ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ , ΜΕΧΡΙ Η ΔΔΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ (με δική τους ευθύνη) ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φορείς και τους δημότες του Περιστερίου να σταθούν στο πλευρό μας για να διεκδικήσουμε σύγχρονο, ασφαλές και δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 14ου Γυμνασίου
Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 11ου ΓΕΛ
Εκπρόσωποι προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Γονέων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment