PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Εχθρική η συμπεριφορά της Ελλάδας


Για εχθρική συμπεριφορά, ως μοχλός άλλων δυνάμεων, κατηγόρησε την Ελλάδα ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Απευθυνόμενος δε στην ΕΕ, επανέφερε το αίτημα για διάλογο σε διμερή βάση.

«Είπαμε στην Πράγα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το θεμα αναμένουμε από την ΕΕ να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο σε διμερή βάση, αντί να υποστηρίζει άδικες και παράνομες πρωτοβουλίες» δήλωσε ο Ερντογάν, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που η Τουρκία έκανε με τη Λιβύη, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο συνεργασίας στην εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του, εντός της υφαλοκρηπίδας αυτής της Λιβύης.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συνεχείς και κλιμακούμενες προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, υπογραμμίζεται από την ελληνική πλευρά, που αναπτύσσει τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή απόρριψη των παράνομων τουρκικών ενεργειών.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν επιθυμεί την ειρήνη, θέλει τη σύγκρουση

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις συνεχίζει να κάνει η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επανέρχεται σήμερα με νέες απαξιωτικές δηλώσεις και απειλές προς την Ελλάδα.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TVnet ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε συγκεκριμένα πως «η Ελλάδα αισθάνεται άβολα καθώς η Τουρκία είναι παγκόσμιος παράγοντας» και κατηγόρησε την Αθήνα ότι «φλυαρεί» και «εκτοξεύει μίσος». Απευθυνόμενος στη χώρα μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μην λέτε συνέχεια ότι πίσω μου βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., έχετε μπροστά σας μια ισχυρή Τουρκία».

Υποστήριξε ακόμη ότι η Ελλάδα «δεν επιθυμεί την ειρήνη», αλλά επιδιώκει τη σύγκρουση και πρόσθεσε πως «θα προστατεύσουμε τη χώρα μας ακόμα κι αν ο κόσμος στέκεται εναντίον μας». Επανέλαβε ακόμη πως η Άγκυρα μπορεί να αναλάβει δράση «ξαφνικά μια νύχτα» έναντι όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και όποιου αποτελεί απειλή για τη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment