PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κομπίνες εκατομμυρίων ευρώ στα χωράφια


Εικονικά τιμολόγια και παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Μεγάλη κομπίνα ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ είχαν στήσει αγρότες με πλαστά-εικονικά τιμολόγια και παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Ήδη οι οικονομικοί επιθεωρητές της Δυτικής Ελλάδας έχουν εντοπίσει το σκάνδαλο με τις μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ. Στο στόχαστρο των αρμόδιων ελεγκτών βρίσκονται ήδη από το 2005 οι Νομοί Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Εκατοντάδες αγρότες από τις συγκεκριμένες περιοχές χρησιμοποιούσαν επί σειρά ετών εικονικά τιμολόγια και με τη βοήθεια εμπόρων κατάφερναν να έχουν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ, ακόμα και να λαμβάνουν επιδοτήσεις για καλλιέργειες που ουδέποτε είχαν κάνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» σε άλλες περιπτώσεις παρουσίαζαν γι’ αυτές εξωπραγματική παραγωγή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη από την Ηλεία που εμφάνισε στοιχεία και τιμολόγια για αγρό έκτασης μισού στρέμματος, από τον οποίον κατέθεσε δικαιολογητικά ότι είχε παραγωγή οχτώ τόνους σκόρδα… με σκοπό να πάρει τη σχετική επιδότηση.

Μόνο στην περιοχή Αστακού της Αιτωλοακαρνανίας τα εικονικά τιμολόγια που σχετίζονται με επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες αγγίζουν τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλα ποσά επιστροφής έχουν εντοπιστεί σε Αμαλιάδα, Κρέστενα, Πύργο και σε πολλές περιοχές της Αχαΐας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment