PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Κιβωτός του Κόσμου»: Το υπουργείο Οικονομικών αποσύρει την οικονομική ενίσχυση


Στις καταγγελίες που αφορούν την κακοποίηση παιδιών στη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί του Σαββάτου, κάνοντας γνωστό ότι αποσύρεται η οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι παρατηρείται επιβράδυνση της οικονομίας, αν και φαίνεται να έχει «περισσότερες αντοχές και ισχυρότερη δυναμική από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες».

«Στον προϋπολογισμό που καταθέτουμε μεθαύριο υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη αποθεματικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ» δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Μέτρα στήριξης

Ειδικότερα για τα μέτρα ελάφρυνσης σε ό,τι αφορά τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης ο υπουργός δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα μέτρα, καθώς υλοποιούνται οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

«Έχουμε μία επιβράδυνση της οικονομίας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο εξάμηνο δεν θα είναι το ίδιο με το πρώτο και ξέρουμε ότι το 2023 θα έχουμε ανάπτυξη αλλά πολύ χαμηλότερη από το 2022», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η επιδότηση θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, ωστόσο υπάρχουν πόροι και για στήριξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. «Και έχουμε και το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα περαιτέρω μέτρο, «διότι δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία».

«Φαίνεται πως η ελληνική οικονομία έχει περισσότερες αντοχές και ισχυρότερη δυναμική από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες» προσέθεσε.

Τριπλή παρέμβαση στις συντάξεις

Αναφερόμενος στις συντάξεις, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «τριπλή παρέμβαση»

«Η μία είναι η μόνιμη αύξηση των κύριων συντάξεων που εκτιμώ θα είναι λίγο παραπάνω από το 7.5 % και θα αποδοθούν την 1/1/2023», δήλωσε προσθέτοντας πως καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και τέλος το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου. «Αυτές είναι οι τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Αναφορικά με τα αναδρομικά δήλωσε πως η χώρα δεν έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να προχωρήσει σε ανάλογη πρωτοβουλία και το 2023.

«Παγώνει» η χρηματοδότηση στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Αναφερόμενος επίσης στις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών που αφορούν τη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», ο κ. Σταϊκούρας τις χαρακτήρισε σοκαριστικές. «Οφείλουμε άμεσα να τις διερευνήσουμε», είπε.

«Σε πολλές δομές που λειτουργούν συμπληρωματικά προς το κράτος, η ελληνική πολιτεία προσπάθησε να ενισχύσει τα παιδιά. Και το υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει σε πολλές ενισχύσει, τις οποίες χθες με απόφαση δική μου τις παίρνουμε πίσω», αποκάλυψε.

Η αναστολή της οικονομικής ενίσχυσης θα ισχύσει «μέχρι να τελεσιδικήσει, γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment