PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κινηματογραφική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στα Διαβατά


Σκηνές από τη σειρά “Narcos” εκτυλίχθηκαν στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης με τη Δίωξη Ναρκωτικών να προχωράει σε συλλήψεις για 100 κιλά κοκαΐνης από κοντέινερ στο λιμάνι.

Ένα από τα σημαντικότερα χτυπήματα στα καρτέλ της κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική κατάφερε η ΕΛΑΣ με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ να συλλαμβάνουν επτά άτομα τα οποία είχαν παραλάβει 100 κιλά ναρκωτικών από κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η κινηματογραφική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα Διαβατά όταν οι αστυνομικοί έκαναν μπλόκο σε δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν τα επτά άτομα μεταφέροντας τη μεγάλη ποσοτότητα κοκαΐνης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είχε παραδοθεί κοντέινερ μέσα στο οποίο υπήρχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τα οποία θα μεταφέρονταν σε «καβάτζα» στην πόλη.

Όπως αποδείχθηκε οι επτά συλληφθέντες – οι πληροφορίες κάνουν λόγο για γνωστά άτομα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης – είχαν χρησιμοποιήσει ενοικιασμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Σημειώνεται, δε, ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτια, μετά τις συλλήψεις των επτά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν και 70.000 ευρώ.

Το κοντέινερ με την κοκαΐνη είχε χώρα αποστολής από τη Λατινική Αμερική επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι τα καρτέλ έχουν βάλει «στο μάτι» τα λιμάνια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως βάση υποδοχής για ναρκωτικά που θέλουν να διακινήσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Αυτή τη φορά, όμως, οι αστυνομικοί που σχεδίασαν την επιχείρηση επέλεξαν να μην ανοίξουν το κοντέινερ αλλά, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, να προχωρήσουν σε συλλήψης των παραληπτών της κοκαΐνης ανοίγοντας έτσι έναν νέο κύκλο μεγάλης έρευνας στο πεδίο της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment