PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κίνα: Lockdown σε δεύτερη πόλη


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αποφασίστηκε την Τρίτη να παραμείνουν στα σπίτια τους στην πόλη Γιανάν, στη βόρεια Κίνα.

Πρόκειται για την δεύτερη πόλη που εισέρχεται σε καθεστώς περιορισμών καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την επιδείνωση της έξαρσης του ιού.

Η πόλη Σιάν ήταν η πρώτη κινεζική πόλη που αποφάσισε να μπει σε lockdown, ωστόσο, τα κρούσματα «επιμένουν» ανοδικά παρά τους περιορισμούς.

Η Γιανάν, η οποία απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από τη Σιάν, διέταξε το κλείσιμο των επιχειρήσεων και κάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή να παραμείνουν στο σπίτι.

Η Κίνα παραμένει αφοσιωμένη σστο ολοένα και πιο δύσκολο έργο του περιορισμού του ιού και της αποκατάστασης της κατάστασής του Covid Zero, χρησιμοποιώντας αυστηρούς περιορισμούς, μαζικά τεστ, καραντίνες και στοχευμένα lockdown.

Ωστόσο, οι αρχές αντιμετώπισαν μία αναζωπυρούμενη έξαρση τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφοντας 209 μολύνσεις την Τρίτη. Πρόκειται για τον ​​υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν ο ιός είχε μόλις αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο από την πόλη Γουχάν.

Να σημειωθεί ότι το Πεκίνο ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment