PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κίνα: Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό μετά τις χιλιάδες διαδηλώσεις


Η Κίνα προχώρησε επιτέλους σε χαλάρωση των σκληρών μέτρων που είχαν επιβληθεί στους πολίτες για την καταπολέμηση της COVID-19.

Τι προηγούμενες μέρες είχαν σημειωθεί χιλιάδες διαδηλώσεις πολιτών οι οποίοι εναντιώνονταν στους σκληρούς υγειονομικούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Η χαλάρωση των κανόνων, περιλαμβάνει τη δυνατότητα όσων μολύνονται και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα να παραμένουν σε κατ’ οίκον καραντίνα και την κατάργηση των τεστ για όσους ταξιδεύουν εντός της χώρας.

Ωστόσο, υγειονομικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις τάσεις στους θανάτους, για την περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η επιστροφή σε αυστηρότερα μέτρα.

Πολίτες αντέδρασαν με ενθουσιασμό στην προοπτική μιας αλλαγής που ίσως οδηγήσει την Κίνα σταδιακά και πάλι πίσω στον κόσμο τρία χρόνια αφού ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά ο ιός στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, στα τέλη του 2019.

Η σημερινή ανακοίνωση ήταν το θέμα με τις περισσότερες θεάσεις στην κινεζική πλατφόρμα Weibo, με πολλούς να ελπίζουν σε μια ομαλή καθημερινότητα ύστερα από τις πολιτικές που επηρέασαν ψυχικά δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

«Είναι ώρα οι ζωές να επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς και η Κίνα να επιστρέψει στον κόσμο», έγραψε χρήστης της Weibo.

Για σχεδόν τρία χρόνια, η Κίνα διαχειρίστηκε την COVID σαν μια ασθένεια όπως η βουβωνική πανώλη και η χολέρα και καθώς τα κρούσματα εξαπλώνονταν νωρίτερα φέτος, ολόκληρες κοινότητες έμπαιναν σε lockdown, ορισμένες φορές για μήνες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment