PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη Eurovision 2023


Η διαδικασία επιλογής του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision 2023, που θα γίνει τον Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο εκ μέρους της Ουκρανίας, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Έτσι, η ΕΡΤ την Τετάρτη (07/12), δημοσιοποίησε την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους τηλεθεατές με σκοπό τη διαμόρφωση της «επιτροπής κοινού», που θα συνδράμει στην ανεύρεση της κατάλληλης συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ επισημαίνει: «Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της “επιτροπής κοινού” και να ψηφίσουν το τραγούδι που προτιμούν, μπορούν να υποβάλουν αίτημα συμμετοχής στο https://eurovision.ert.gr και στο ειδικό πεδίο που έχει διαμορφωθεί. Η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 10 το πρωί και θα παραμείνει ανοιχτή για 48 ώρες, έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, επίσης στις 10 το πρωί».

Ακόμα, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση προσθέτει: «Τα 70 μέλη της επιτροπής θα προκύψουν ύστερα από κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο και την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού της Eurovision. Συγκεκριμένα, θα κληρωθούν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ».

Καταληκτικά, η ΕΡΤ σημειώνει: «Το τραγούδι της Ελλάδας θα προκύψει από συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων, τόσο της επιτροπής κοινού όσο και της επταμελούς επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της επιτροπής κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της επιτροπής της ΕΡΤ. Δηλαδή ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ ακολουθεί αυτή τη διαδικασία για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment