PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κικίλιας: Έρχεται δύσκολη βδομάδα με δυνατά μελτέμια


Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να αποφύγουμε νέα μέτωπα πυρκαγιάς.

«Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης, κι αυτό το βλέπουμε στην Κέρκυρα, όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στο βόρειο μέρος του νησιού και χτες εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας στο «Open», επισήμανε πως «δυστυχώς σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο χέρι» κι αναφέρθηκε στον 87χρονου που χθες το βράδυ στον Άγιο Στέφανο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία επ’ αυτοφώρω, με εύφλεκτα υλικά. Πρόλαβε να βάλει φωτιά, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πρόλαβαν να την σβήσουν» είπε.

Ο υπουργός παρατήρησε πως «από αύριο, Δευτέρα, θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια, και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας». Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των πολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης για μια δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.

«Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στον δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά στους ιδιωτικούς χώρους, σημείωσε πως επίσης πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός, αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερο έλεγχος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment