PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κέρι: Είμαι Βρυξελλιώτης


«Είμαι Βρυξελλιώτης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στη γαλλική και στη φλαμανδική γλώσσα κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στη βελγική πρωτεύουσα.

«Je suis Bruxellois»… «Ik ben Brussel» ανέφερε ο κ. Κέρι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ. Ο κ. Κέρι εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και προσέφερε τη βοήθεια των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μετά τις πολύνεκρες  επιθέσεις την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Ο Κέρι, ο οποίες επέστρεφε στην Ουάσιγκτον μετά από συνομιλίες στη Μόσχα, επέλεξε να κάνει μια στάση στο Βέλγιο για να εκφράσει την αλληλεγγύη του μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

«Οι ΗΠΑ προσεύχονται και θρηνούν μαζί σας για τους αγαπημένους εκείνων που τους πήραν σκληρά από εμάς, ανάμεσα στους οποίους και Αμερικανούς» είπε ο κ. Κέρι, μετά την συνάντηση του με τον Σαρλ Μισέλ.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν κάθε αναγκαία βοήθεια στη διερεύνηση αυτών των απεχθών τρομοκρατικών πράξεων και στην προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης των υπευθύνων.

Ο Αμερικανός υπουργός και ο Βέλγος πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν πως Αμερικανοί υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών από τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν ακριβή αριθμό.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ωστόσο πως επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τουλάχιστον δύο Αμερικανών.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment