PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Κέρδη ρεκόρ για τη Samsung


Άνοδος 79% σε σχέση με πέρσι

Άνοδος 79% σε σχέση με πέρσι

Φαίνεται ότι η αγορά των smartphones αποτελεί χρυσωρυχείο όχι μόνο για την Apple αλλά και για τις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας. Όπως ανακοίνωσε η Samsung τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, είχαν άνοδο 79% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 5.9 δισεκατομμύρια δολάρια κυρίως λόγω των Galaxy S III και Galaxy Note. Μάλιστα παρά την πτώση στις πωλήσεις των panels για PCs και laptops τα κέρδη από tablets και smartphones αποτελού το 62% του συνόλου.

Βέβαια δεν πρόκειται για κάτι και τόσο περίεργο καθώς εκτιμάται ότι η εταιρεία έχει διαθέσει σχεδόν 50 εκατομμύρια smartphones κατά το τρίμηνο αυτό. Περίπου διπλάσιο αριθμό δηλαδή από τα 26 εκατομμύρια iPhone της Apple.

Σε κάθε περίπτωση είναι αμφίβολο αν αυτή η πορεία θα συνεχιστεί δεδομένης της, φημολογούμενης, κυκλοφορίας του iPhone 5 τον Σεπτέμβριο.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία αποτελεί ίσως το μόνο σημαντικό ανταγωνιστή της Apple στο χώρο των smartphones και των tablets. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι δύο κολοσσοί βρίσκονται συνεχώς στα δικαστήρια προκειμένου να εμποδίσουν η μία την άλλη τη διάθεση των προϊόντων της άλλης σε διάφορες αγορές.

Βέβαια το αντίθετο δεν ισχύει. Με άλλα λόγια η Apple δεν είναι ο μόνος ανταγωνιστής για την Samsung. Τόσο η Sony και η LG Electronics Inc στις τηλεοράσεις όσο και η Toshiba στα chip προσπαθούν να μειώσουν το μερίδιο που έχει η εταιρεία στις αγορές αυτές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές για το X

Peristeri News

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να ζει χωρίς internet

Peristeri News

Νέα σημαντική αναβάθμιση του Google Chrome

Peristeri News

Leave a Comment