• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κεφαλογιάννη: Στόχος η απλοποίηση των διαδικασιών για τα τουριστικά καταλύματα

Peristeri News
Ιούνιος30/ 2014

Όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος…

Επανακαθορίζεται η χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας για όλα τα τουριστικά καταλύματα, ενώ προωθούνται ρυθμίσεις για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας και τις τουριστικές υποδομές στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με το νέο σχέδιο νόμου επιδιώκεται η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού και του ΕOT, η απλοποίηση των διαδικασιών για τα τουριστικά καταλύματα και η εύρυθμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην αναβάθμιση του ΕΟΤ, έκανε λόγο για μεγάλη μεταρρύθμιση, που, όπως ανέφερε, καθιστά τον ΕΟΤ έναν σύγχρονο οργανισμό προβολής, με ξεκάθαρο αντικείμενο, λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη απόδοση.

Έκανε επίσης λόγο για καινοτόμες παρεμβάσεις που γίνονται στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, στον ιατρικό-ιαματικό τουρισμό, στον οινοτουρισμό.

Παράλληλα, η κ. Κεφαλογιάννη ανακοίνωσε τη συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και το Επιμελητήριο, αναφορικά με την ενεργοποίηση του Δορυφόρου Λογαριασμού, που παρέχει ακριβή στοιχεία για τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και αποσκοπεί στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση της τουριστικής πολιτικής, μέσω ροής στατιστικών δεδομένων.