PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καζάνι που βράζει η Αίγυπτος (video)


Αιγύπτιοι διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Αιγύπτιοι διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση της πρώτης επετείου από την ανάληψη των καθηκόντων του Μόρσι.


Από το πρωί οι διαδηλωτές είχαν στήσει σκηνές, πανό με συνθήματα κατά του ισλαμιστή προέδρου στην πλατεία αυτή, σύμβολο της εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Διαδηλώσεις κατά του Μόρσι και πορείες διαμαρτυρίας οργανώνονται και στις επαρχίες.

Σε γενική κινητοποίηση» οι υποστηρικτές του Μόρσι

Από την άλλη πλευρά οι υποστηρικτές του Μόρσι συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία που άρχισαν την Παρασκευή στη συνοικία Νασρ Σίτι του Καΐρου, κοντά σε αυτό της Ηλιούπολης, για να προασπίσουν την “νομιμότητα” του πρώτου εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, στους οποίους ανήκει ο αιγύπτιος πρόεδρος, κάλεσαν επίσης σε “γενική κινητοποίηση” για την υποστήριξη του Μοχάμεντ Μόρσι.

Σε επιφυλακή στρατός και αστυνομία

Οι κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα αντίπαλα στρατόπεδα προκαλούν φόβους για νέα βίαια επεισόδια μετά τις ταραχές στην Αλεξάνδρεια και στις επαρχίες του Δέλτα του Νείλου μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του Μόρσι που προκάλεσαν από την Τετάρτη τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, μεταξύ τους ένας Αμερικανός.

Η αστυνομία και ο στρατός έχουν αναπτυχθεί για την προστασία σημαντικών εγκαταστάσεων της χώρας σε περίπτωση ταραχών. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία είναι σε κατάσταση συναγερμού.
Σύμφωνα με αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στη διώρυγα του Σουέζ.

Το κίνημα Ταμαρόντ (εξέγερση στα αραβικά) ήταν αυτό που άρχισε πρώτο να καλεί σε διαδηλώσεις και μετά ακολούθησαν οι εκκλήσεις της αντιπολίτευση. Το κίνημα αυτό συγκέντρωσε 22 εκατομμύρια υπογραφές για ένα αίτημα που ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών.
Αρκετές εφημερίδες φέρουν τον τίτλο “Η ημέρα της κρίσης” για τον πρόεδρο Μόρσι.

Άλλες απηύθυναν ένα αμεσότερο μήνυμα με πρωτοσέλιδο τίτλο “Φύγε”, όπως η ανεξάρτητη εφημερίδα al-Tahrir.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment