PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κατεδάφιση 12 ακατοίκητων κτισμάτων σε καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι


Για τις 9.30 έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση των 12 ακατοίκητων παραπηγμάτων στον καταυλισμό Ρομά κοντά στο Νομισματοκοπείο.

Για τις 9.30 έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση των 12 ακατοίκητων παραπηγμάτων στον καταυλισμό Ρομά κοντά στο Νομισματοκοπείο, στην οποία συμφώνησαν τελικά χθες οι αθίγγανοι, δεδομένου ότι συμφωνήθηκε «ανακωχή» έξι μηνών αναφορικά με τον τόπο μετεγκατάστασής τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η λεωφόρος Μεσογείων είχε εικόνα πεδίου μάχης, όταν οι Ρομά έστησαν οδοφράγματα, έκαψαν λάστιχα και κάδους απορριμμάτων, αρνούμενοι το γκρέμισμα των παραπηγμάτων, αλλά και το σχέδιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να μετεγκατασταθούν σε εγκαταστάσεις στο όρος Πατέρα στο Μέγαρα.

Κατόπιν πολύωρης σύσκεψης των εμπλεκόμενων παραγόντων αποφασίστηκε να «παγώσει» για έξι μήνες η μετεγκατάσταση των Ρομά, ώστε να βρεθεί νέος καταλληλότερος χώρος.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής Γιώργος Καραμέρος ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις του όρους Πατέρα βρίσκονται σε απόσταση 27 χλμ από το τελευταίο σπίτι και σε υψόμετρο 850 μέτρων.

Αντιρρήσεις για τον τόπο που έχει επιλέξει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εκφράσει και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment