PeristeriNews.gr
Πολιτική

Καταθέτει στην προανακριτική ο Χρ. Καλογρίτσας για Ν. Παππά


Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στη Βουλή η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του Νίκου Παππά, στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Η εξέτασή του είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω ανάρρωσής του από εμβολιασμό για κορωνοϊό και λόγω επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η εξέταση του κ. Καλογρίτσα δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, αλλά να συνεχιστεί και σε επόμενες συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής κατά την τρέχουσα εβδομάδα.

Διεκόπη προσωρινά η κατάθεση

Διεκόπη προσωρινά η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο μάρτυρας – κλειδί δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καλά και ζήτησε τα φάρμακά του.

Μάλιστα, έσπευσε να τον εξετάσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης ως γιατρός προκειμένου να δει εάν είναι καλά.

Νωρίτερα ο εργολάβος φέρεται να κατέθεσε ότι είχε φιλικές σχέσεις με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και ότι μετά τη νίκη του κόμματος, τον κάλεσε να συμπράξουν προκειμένου να δημιουργηθεί τηλεοπτικός σταθμός που θα υποστήριζε την Κουμουνδούρου.

Με έναν φάκελο με τυπωμένα email και sms, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αν δεν πει ο Παππάς αυτά που πραγματικά έγιναν, θα υποχρεωθώ να τα δείξω».

Ο διάλογος που ακολούθησε σύμφωνα με πηγές από την Επιτροπή

Χρ. Καλογρίτσας: Στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους «νέους». Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία φωνάχτηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά.

Στ. Κελέτσης: Ποια παιδιά;

Χρ. Καλογρίτσας: Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν

Στ. Κελέτσης: Ομάδα επιχειρηματική;

Χρ. Καλογρίτσας: Όχι. Ο Παππάς ήταν. Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Παππάς και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο Πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού.

Στ. Κελέτσης: Πού τον συναντήσατε;

Χρ. Καλογρίτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο

Ο κ. Καλογρίτσας αναφερόμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση που έγινε στο Πόρτο Χέλι, είπε:

Χρ. Καλογρίτσας: Στο Πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο Πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε κα φύγαμε. Ήταν και ο Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία …φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω. Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δική μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι (έχω εγώ τη δυνατότητα να πληροφορούμαι) είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα

Στ. Κελέτσης: Άρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά

Χρ. Καλογρίτσας: Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος. Έκανα από το ΚΚΕ. Είχα την τύχη να έχω σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα του κόμματος. Από την αρχή δεν το είδα καλά το σχέδιο.

Όπως ήταν φυσικό τα όσα είπε ο κ. Καλογρίτσας, προκάλεσαν αναστάτωση στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητούν να κληθεί ο δικηγόρος του Νίκου Παππά. Ο κ. Καλογρίτσας συνέχισε λέγοντας πως «όταν ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, είχα Χανιά, Περιστέρι, Καλλιθέα, Αττική», με τον κ. Πολάκη να τον διακόπτει πριν ολοκληρώσει. Τότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Θ. Πλεύρης: Ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διακόπτει.

Χρ. Καλογρίτσας: Ο Πολάκης είναι φίλος του Νίκου και του Σπίρτζη. Εγώ Παύλο τους ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω έργο. Ούτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο; Βρέθηκε λοιπόν μια τεχνική από αυτούς για να προχωρήσει η συμμετοχή τους στο κανάλι.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο ίδιος δεν είχε κανένα λόγο να βγει στο εξωτερικό.

Χρ. Καλογρίτσας: Ούτε το ήξερα αυτό το έργο. Ήταν όλα εικονικά . Έφθασε η ημερομηνία που δεν τη πήραν το κανάλι. Άρχισε ο καθυβρισμός εμού και της οικογένειας μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα. Ο Ματζουράνης αν έλθει τα ξέρει τα πάντα. Για αυτό τον θέλω.

Ο Παύλος Πολάκης στο σημείο αυτό αντέδρασε εκ νέου.

Δ. Μαρκόπουλος: Εδώ και ώρα έχει χαθεί η ψυχραιμία, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί διαρκώς να τον διακόπτει

Χρ. Καλογρίτσας: Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές.

Στ. Κελέτσης: Σας το έστειλε γραπτά;

Χρ. Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας, μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου. Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες . Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό. Εγώ τότε έπρεπε να αποφασίσω. Τα παιδιά μου μπήκαν σε εντατικές με εγχειρήσεις έως και στον εγκέφαλο. Εγώ είχα μάθει πιο σκληρά. Είχα σκληρή ζωή. Τα παιδιά μου όμως υπέφεραν. Μήνυσα λοιπόν τους απατεώνες. Δυστυχώς οι προξενητάδες δεν είχαν καταλάβει. «Μούντζες κακές». Για αυτό είμαστε εδώ. Έλεγα ότι οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που στα δικαστήρια στην Ελβετία έστειλαν επιλεγμένα email. Δεν τα έστειλαν όλα. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να απαντήσω. Να δείξω κι εγώ email και sms.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment