PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Ντομινίκ Στρος Καν (v)


Αναφορικά με τους λόγους που πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος και να μην απελευθερωθεί ακόμα και με την υψηλότατη εγγύηση του ενός εκατ. ευρώ.

Καταπέλτης ήταν η αγόρευση του εισαγγελέα – δημοσίου κατηγόρου για τον Ντομινίκ Στρος Καν, αναφορικά με τους λόγους που πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος και να μην απελευθερωθεί ακόμα και με την υψηλότατη εγγύηση του ενός εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο εισαγγελέας, ο κ. Στρος Καν “έχει οικονομική επιρροή, έχει τα μέσα για να φύγει από τη χώρα, δεν είναι κάτοικος Νέας Υόρκης και άρα έχει κάθε λόγο να φύγει στην Γαλλία και δεν έχουμε μέσα να εγγυηθούμε ότι θα επιστρέψει στην χώρα”.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα κίνητρο να μείνει ο Στρος Καν στη Νέα Υόρκη, αλλά αντιθέτως έχει κάθε λόγο να φύγει καθώς αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες που δεν έχουν την ίδια βαρύτητα στην Ευρώπη.

Ο κατήγορος υπολόγισε ότι η απόπειρα βιασμού και η σεξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού, που είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας του ότι φέρεται να επιτέθηκε στην καμαριέρα και επιχείρησε να της επιβάλει να του κάνει στοματικό έρωτα, τιμωρούνται μέχρι και με κάθειρξη 25 ετών.

«Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Ευρώπη και για αυτό ο κατηγορούμενος έχει κάθε λόγο να φύγει για εκεί και να μην επιστρέψει ποτέ στις ΗΠΑ για να δικαστεί», δήλωσε ο κατήγορος, κάνοντας πολλούς να θυμηθούν την υπόθεση του σκηνοθέτη Ρομαν Πολάνσκι που για δεκαετίες ολόκληρες καταζητούνταν από τις αμερικανικές αρχές για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment