PeristeriNews.gr
Πολιτική

Καταγγελία του υφυπουργού Παιδείας Πανάρετου


Τη γνώμη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κατάργηση και ένταξη στο Τμήμα Θεολογίας, του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, ζητεί με έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος!!!

Τη γνώμη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κατάργηση και ένταξη στο Τμήμα Θεολογίας, του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, ζητεί με έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος. Ήδη , ο σχετικός φάκελος με τα στοιχεία απεστάλησαν στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων.

Σύμφωνα με τον κ. Πανάρετο, στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που είχαν ως αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως.

Στο μεταξύ, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ , αναγνώρισε η υπουργός Παιδείας , Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σήμερα στη Σύνοδο των προέδρων τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι “η κλίμακα και η φύση των προβλημάτων δεν έχουν προηγούμενο, ίσως και στη διάρκεια των τελευταίων 35 ετών”.

Η υπουργός πάντως επισήμανε την θετική τάση των προέδρων προς τον διάλογο, ώστε να επιτευχθούν, όπως είπε, οι αναγκαίες συνθέσεις. Αναφερόμενη στην χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, τόνισε ότι αυτή και του χρόνου, ίσως και μέχρι το 2014 θα είναι χαμηλή.

“Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές” είπε “για να λύσουμε τα προβλήματα με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο”. Η υπουργός είπε οτι περιμένει τις προτάσεις των ΤΕΙ σχετικά με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment