• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Δεν προκύπτει βιαιοπραγία διαβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Peristeri News
Νοέμβριος20/ 2010

Ο μετανάστης προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου και όχι στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, όπως ανέφεραν λανθασμένα τα δημοσιεύματα

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, αλλά και αναφορές σε ιστολόγια του διαδικτύου, μέσω των οποίων καταγγέλλεται βιαιοπραγία αστυνομικών κατά 49χρονου μετανάστη, υπηκόου Αφγανιστάν, από την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Την 16-11-2010 και ώρα 13:35 ο μετανάστης προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου και όχι στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου (όπως ανέφεραν τα λανθασμένα τα δημοσιεύματα ), μαζί με το ανήλικο παιδί του, 2 ετών περίπου, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία, στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, για άτομο που επαιτεί έξω από κατάστημα Super Market.

Στο Αστυνομικό Τμήμα παρέμεινε για είκοσι-πέντε λεπτά περίπου και αποχώρησε την 14:00 ώρα, αφού ήταν ήδη γνωστός, από προηγούμενες καταγγελίες, για παρόμοια περιστατικά (επαιτεία).

Κατά το χρόνο της παραμονής του στο Τμήμα παρέμεινε στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, μαζί με πολίτη ο οποίος βρισκόταν εκεί για λήψη κατάθεσης.

Το διάστημα που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα ο μετανάστης, δεν κατήγγειλε βίαιη συμπεριφορά σε βάρος του, από αστυνομικούς ή ιδιώτες, ούτε ζήτησε την υποβολή έγκλησης.

Προ της αποχώρησής του, για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις προσαγωγής του, προσφέρθηκαν στον ίδιο και στο ανήλικο παιδί του τρόφιμα, που κατανάλωσαν επιτόπου.