PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καταδικάζει η Ε.Ε. τη θετική στάση της Ρωσίας για εκλογές στην ανατολική Ουκρανία


Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπενθυμίζει ότι δεν «θα αναγνωρίσει» τις εκλογές αυτές και καλεί τη Ρωσία να «χρησιμοποιήσει την επιρροή που ασκεί προκειμένου να ανοίξει ένα δρόμο για τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία».

H Ευρωπαϊκή Ένωση «καταδίκασε» την Τετάρτη την πρόθεση της Ρωσίας να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή από τους φιλορώσους αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία, καθώς αντίκεινται στην επίτευξη μιας «διαρκούς πολιτικής λύσης» στην κρίση.

«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του υπουργού» Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ «σχετικά με την αναγνώριση εκ μέρους της Ρωσίας των εκλογών» στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διπλωματική υπηρεσία της Ε.Ε..

Η Ε.Ε. υπενθύμισε ότι οι συμφωνίες του Μινσκ για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, τις οποίες συνυπέγραψαν αντιπρόσωποι της Ρωσίας και των δύο αυτοανακηρυγμένων Δημοκρατιών «προβλέπουν τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών (…) σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία».

«Η διεξαγωγή “προεδρικών και βουλευτικών εκλογών” όπως τις οργάνωσαν οι αρχές στις αυτοανακηρυχθείσες Δημοκρατίες αντίκειται στο γράμμα και το πνεύμα των συμφωνιών του Μινσκ και στις προόδους που έχουν επιτευχθεί με στόχο την αναζήτηση μιας διαρκούς πολιτικής λύσης» προσέθεσε η διπλωματική υπηρεσία.

Τέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση υπενθυμίζει ότι δεν «θα αναγνωρίσει» τις εκλογές αυτές και καλεί τη Ρωσία να «χρησιμοποιήσει την επιρροή που ασκεί προκειμένου να ανοίξει ένα δρόμο για τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία».

Σε παρόμοια ανακοίνωση προέβη νωρίτερα και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment