PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κατάχρηση του άρθρου 99 περί πτώχευσης καταγγέλουν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Καταχρηστική χρήση του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα από μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου καταγγέλλουν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Καταχρηστική χρήση του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα από μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου καταγγέλλουν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ζητούν να μάθουν τι μέτρα αναμένεται να ληφθούν.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για ασυλία των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 99, και ζητούν να εκλείψει αυτή η ασυλία.

Οι 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν επίσης ότι «το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις μεγαλοοφειλετών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ωστόσο, αρκετοί εξ αυτών, ενώ έχουν σημαντικές οφειλές στο Δημόσιο από φόρους, πρόστιμα κλπ. άνω των 150.000 ευρώ, συνήθως πολλών εκατομμυρίων, αφήνονται ελεύθεροι από τα δικαστήρια, αφού οι εταιρείες τους έχουν προλάβει να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα επομένως αναστέλλεται κάθε διωκτικό μέτρο εναντίον τους, ακόμη και εάν η δίωξη αφορά καθυστερήσεις απόδοσης φόρων στο Δημόσιο, ασφαλιστικές εισφορές κλπ».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν επίσης ότι «όπως εικάζεται για πλήθος περιπτώσεων επώνυμων μεγαλοοφειλετών, αυτοί κατέφυγαν στο άρθρο 99, όχι για να διασώσουν τις εταιρείες τους, αλλά για να αποφύγουν τη δίωξη από τους πιστωτές τους, μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη ευχέρεια ως «παράθυρο» αποφυγής των συνεπειών του νόμου και των αντίστοιχων υποχρεώσεών τους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment