Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κατάχρηση του άρθρου 99 περί πτώχευσης καταγγέλουν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Καταχρηστική χρήση του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα από μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου καταγγέλλουν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Καταχρηστική χρήση του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα από μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου καταγγέλλουν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ζητούν να μάθουν τι μέτρα αναμένεται να ληφθούν.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για ασυλία των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 99, και ζητούν να εκλείψει αυτή η ασυλία.

Οι 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν επίσης ότι «το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις μεγαλοοφειλετών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ωστόσο, αρκετοί εξ αυτών, ενώ έχουν σημαντικές οφειλές στο Δημόσιο από φόρους, πρόστιμα κλπ. άνω των 150.000 ευρώ, συνήθως πολλών εκατομμυρίων, αφήνονται ελεύθεροι από τα δικαστήρια, αφού οι εταιρείες τους έχουν προλάβει να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα επομένως αναστέλλεται κάθε διωκτικό μέτρο εναντίον τους, ακόμη και εάν η δίωξη αφορά καθυστερήσεις απόδοσης φόρων στο Δημόσιο, ασφαλιστικές εισφορές κλπ».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν επίσης ότι «όπως εικάζεται για πλήθος περιπτώσεων επώνυμων μεγαλοοφειλετών, αυτοί κατέφυγαν στο άρθρο 99, όχι για να διασώσουν τις εταιρείες τους, αλλά για να αποφύγουν τη δίωξη από τους πιστωτές τους, μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη ευχέρεια ως «παράθυρο» αποφυγής των συνεπειών του νόμου και των αντίστοιχων υποχρεώσεών τους».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Peristerinews.gr Newsroom

Τέλος τα μετρητά στα ενοίκια από 1η Οκτωβρίου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment