PeristeriNews.gr
Αθλητικά

«Κάνε ό,τι θες, γκολ σήμερα δεν βάζεις»


Βλέποντας τον Γιώργο Κορακάκη μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό στη συνέντευξη Τύπου, μπορούσεις να καταλάβεις πόσο πόνεσε ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε η νίκη (όχι απλά ο βαθμός) κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν η πίκρα από την πρώτη του ήττα ως προπονητής του Ατρόμητου, ήταν η πίκρα για τα όσα είδε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα, βλέποντας π.χ. ένα 18χρονο παιδί, τον Κατράνη, να μην μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο συνέβησαν όλα αυτά χθες στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Το μοναδικό ίσως το οποίο θα μπορούσε να του πει ήταν: «Καλώς ήρθες στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Αν, πάλι, ρωτούσε κάποιος τους δύο πιο έμπειρους, Λαζαρίδη και Φυτανίδη, θα καταλάβαινε πως το αίσθημα της οργής, έχει φύγει πολλά χρόνια τώρα. Το έχουν νιώσει στο πετσί τους… Η πίκρα, λοιπόν, που ένιωθε ο Γιώργος Κορακάκης ήταν κυρίως για την κλοπή των προσπαθειών των παικτών του, που πιστοποίησαν ότι τελικά δεν είναι άσχετοι, όπως ήθελε η προηγούμενη κατάσταση να μας πείσει, αλλά μπορούν ακόμα και με διαιτησία 0-100 να κάνουν τον Ολυμπιακό επί ένα ημίχρονο να μην περνά το κέντρο, να αναγκάζουν τον Μπέντο να κάνει δύο αλλαγές από το 85′ μέχρι το 90′, να τον αναγκάζουν να κάνει καθυστερήσεις στο κόρνερ.

Παρ’ όλα αυτά, η στάση του Δελφάκη και του Κουρέντα ήταν απολύτως συνειδητή και ξεκάθαρη: «Ό,τι και να κάνετε σήμερα γκολ δεν θα βάλετε». Πολλοί θα πουν για τις χαμένες ευκαιρίες του Στόιτσεφ… Στη δική μου λογική δεν με ενδιαφέρει, γιατί πολύ απλά ο Ατρόμητος έβαλε γκολ και του το έκλεψαν με το «έτσι θέλω» και επειδή οι χαμένες ευκαιρίες είναι μέσα στο παιχνίδι, εκτός κι αν ο Ατρόμητος πλήρωνε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μέσι αντί του Στόιτσεφ και δεν επιτρέπεται να χάσει ευκαιρίες.

Το ακόμα πιο τραγικό της υπόθεσης, που έχει να κάνει μόνο με τις παθογένειες του ελληνικού ποδόσφαιρου, αφορά σε ότι στον Ατρόμητο περίμεναν διαιτησία που θα απείχε από το 50-50, καθώς το ματς εκτός από τους διαιτητές, ήταν «δεμένο» από κάθε πλευρά και με την τοποθέτηση του παρατηρητή διαιτησίας, Μανώλη Γιανναδάκη. Ωστόσο, δεν περίμεναν να γίνουν όλα όσα έγιναν με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο, σε μια μέρα που άρχιζε και επίσημα τη θητεία της η Επιτροπή Εξομάλυνσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ατρόμητος του Γιώργου Κορακάκη μπορεί με αυτή τη συνεχόμενα βελτιωμένη εικόνα του να αισιοδοξεί. Ωστόσο, δεν πρέπει τα όσα έγιναν χθες να χαλάσουν το μυαλό των παικτών και να διαλύσουν το κίνητρό τους για ανάλογη συνέχεια στα επόμενα ματς, τα οποία είναι «φωτιά», αρχής γενομένης από τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το ερχόμενο Σάββατο.

Υ.Γ.: Ο Κατράνης αποχώρησε με σκισμένα χείλη και ο Στόιτσεφ με σκισμένο φρύδι. Προφανώς, και οι δύο σύμφωνα με τη γραμμή που επιτάσσει ο Ολυμπιακός, έπρεπε να δουν κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Υ.Γ.1.: Απάντηση σε όσους μιλούν για «παραρτήματα» και τις σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Δανεικοί από τον Ολυμπιακό στον Ατρόμητο, έχουν αγωνιστεί οι Τάτος, Μήτρογλου, Παπάζογλου, Καραμάνος. Δύο από τους τέσσερις ουσιαστικά δεν άλλαξαν ποτέ φανέλα και το κυριότερο είναι ότι και οι τέσσερις πληρώνονταν από τον Ατρόμητο, κάτι που δεν συμβαίνει με καμία άλλη ομάδα που δανείζεται από τους Πειραιώτες. Και το πιο σημαντικό για ό,τι έχει διαδραματιστεί εντός αγωνιστικού χώρου: 3/2/2013 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3, 12/1/2014 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0, 29/1/2014 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0, 12/2/2014 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1 με τον Μάνταλο να βλέπει χέρι στον Μπάλλα, 27/9/2014, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0… Μάλλον, για… παράρτημα ο Ατρόμητος βάζει πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό, αν και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σαράντα φορές το μπάτζετ του Ατρόμητου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment