PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κάμερον: Οι απαιτήσεις της Βρετανίας από την Ε.Ε. δεν είναι ανέφικτες


Τις προσπάθειές του να μεταρρυθμίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να εγκαινιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, με τη δήλωση ότι οι απαιτήσεις του δεν είναι μια «ανέφικτη αποστολή», αλλά ένα τιμημα που πρέπει να πληρώσουν οι ηγέτες της Ε.Ε. αν θέλουν να παραμείνει η Βρετανία στην Ένωση.

Ο Κάμερον θα στείλει σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εξηγώντας τους τέσσερις κύριους στόχους του: εγγυήσεις δίκαιας μεταχείρισης για μη-μέλη της Ε.Ε., μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, εξαίρεση από την αρχή της “διαρκώς στενότερης ένωσης της Ευρώπης” και λύση στην παραβίαση της ελευθερίας μετακίνησης.

«Θα υπάρξουν αυτοί που λένε, εδώ και αλλού στην Ε.Ε., ότι έχουμε ξεκινήσει μια ανέφικτη αποστολή. Αλλά εγώ δεν το πιστεύω ούτε λεπτό» αναμένεται να πει ο Κάμερον.

Ο Βρετανός ηγέτης έχει πει ότι προτιμά να μείνει σε μια μεταρρυθμισμένη Ε.Ε., αλλά αναμένεται να χρησιμοποιήσει τις δηλώσεις του ως αυστηρή προειδοποίηση ότι μπορεί να υποστηρίξει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ομάδα των 28 κρατών αν δεν συμφωνήσουν στις απαιτήσεις του οι άλλοι ηγέτες.

«Η Ε.Ε. έχει ιστορικό [επιτυχίας] στην επίλυση των δύσκολων προβλημάτων. Μπορεί να λύσει και αυτό. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να το κάνουμε» αναμένεται να σημειώσει στην επιστολή του.

Το γράμμα θα αποτελέσει την αρχή της επανδιαπραγματευτικής περιόδου μεταξύ των δύο πλευρών πριν το συμβούλιο κορυφής τον Δεκέμβριο, όπου οι ηγέτες χωρών της Ε.Ε. θα συσκεφθούν πάνω στις λεπτομέρειες των απαιτήσεων της Βρετανίας. Ο Κάμερον έχει υποσχεθεί δημοψήφισμα, για το να θα πρέπει να μείνει η Βρετανία στην Ε.Ε., μέχρι το τέλος του 2017.

Σε γενικές γραμμές οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Βρετανών προτιμά να παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε..

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment