PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Καλοκαιρινή εκδήλωση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Περιστερίου



Μια κοινωνική δομή που στηρίζει τις εργαζόμενες μητέρες.

Μέσα σε κλίμα εορταστικό πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2012 η καλοκαιρινή εκδήλωση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Περιστερίου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε όσους παρευρέθηκαν ένα δείγμα των όσων κάνουν κατά τη διάρκεια του έτους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αθλοπαιδιές σε συνδυασμό με ένα χορευτικό που είχαν ετοιμάσει με τη γυμνάστριά τους Αγλαϊα Σπετσαρία.

Όσα παιδιά παρακολουθούσαν το τμήμα της εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών παρουσίασαν μια εργασία με θέμα τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα που προετοίμασαν με την παιδαγωγό τους Σταματίνα Απολλωνάτου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολιτισμού Μαρία Τσιώτα – Μάρκου, καθώς και η Πρόεδρος της Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού & Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) του Δήμου Περιστερίου Ξένη Κορόγιαννη.

Η κα. Τσιώτα μετά το τέλος της εκδήλωσης, δήλωσε ότι: «σε μια εποχή δύσκολη για τη χώρα μας που απειλείται με κατάρρευση των κοινωνικών αλλά και οικονομικών θεσμών, όπου οι γυναίκες παλεύουν περισσότερο, ίσως από κάθε άλλη φορά, να κρατηθούν στην αγορά εργασίας, τέτοιες δομές του Δήμου Περιστερίου στοχεύουν στην αύξηση της απασχολησιμότητας. Η φιλοξενία και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αποτελούν ανακούφιση για τις γυναίκες, που προσπαθούν να ανταποκριθούν τόσο στον απαιτητικό ρόλο τους ως μητέρες όσο και στο ρόλο τους ως εργαζόμενες».

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Περιστερίου λειτουργεί από το 2003 και φιλοξενεί 50 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στην περιοχή Τσαλαβούτα. Από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 14:00 μ.μ. έως 22:00 μ.μ. κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες 8:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ., προσαρμοσμένο το ωράριο στις ανάγκες των εργαζόμενων και μη, γονέων και κηδεμόνων.

Η κοινωνική δομή του Δήμου Περιστερίου εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Α. Παχατουρίδης: Έπεσαν τα πρώτα μπετά του νέου Πολιτιστικού Μεγάρου στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Την Τετάρτη 22/5 η δεύτερη εκδήλωση του Δήμου για τα 90 χρόνια Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Παιδικές παραστάσεις και κινηματογράφος στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς»

Peristeri News

Leave a Comment