PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κάηκαν σπίτια σε Κάλαμο και Ζάκυνθο


Σοβαρές ζημιές σε σπίτια προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής, η οποία καίει από το απόγευμα πευκόφυτη περιοχή όπου βρίσκονται διάσπαρτες οικίες.

Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου πέντε έχουν πιο σοβαρές ζημιές.

Το απόγευμα, μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Κων/νος Γιόβας, ο οποίος συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της μεγάλης έντασης ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.

Η πυρκαγιά έλαβε επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς φυσάει ισχυρός άνεμος, ενώ εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 εθελοντικά οχήματα και τρία ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας.

Καίγεται η Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες 12 πυρκαγιές, με 10 από τα συγκεκριμένα μέτωπα να είναι ενεργά. Σοβαρότερες κρίνονται οι πυρκαγιές σε Καταστάρι και Κοιλιωμένο, όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τον Αγαλά.

Το απόγευμα, παραδόθηκε στις φλόγες ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο χωριό, περίπου 100 μέτρα από τον κύριο οικισμό του Αγαλά.

Η συνολική δύναμη που επιχειρεί στην Ζάκυνθο έχει διαμορφωθεί σε 150 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρα τμήματα, και 4 ελικόπτερα που κάνουν εκ περιτροπής ρίψεις νερού από αέρος στις πυρκαγιές.

Στο μεταξύ, σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα «βλέπουν» σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Leave a Comment