Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Καμπανάκι» για τα ΤΕΙ όλης της χώρας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Σήμα κινδύνου για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας εκπέμπουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ από το Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδός τους.

Σήμα κινδύνου για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας εκπέμπουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ από το Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδός τους.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό ψήφισμά τους «η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων οδηγεί σε αδυναμία βασικών λειτουργιών αυτών και υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών, της φοιτητικής μέριμνας και μάλιστα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας, όπου χρειάζεται ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας».

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των προέδρων των ΤΕΙ στις 19 Σεπτεμβρίου, συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για διάφορα θέματα, όπως η ανάγκη διαμόρφωσης τρίτου κύκλου σπουδών στα ΤΕΙ (απονομή Διδακτορικών διπλωμάτων).

Επίσης, όσον αφορά το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η σύνοδος των προέδρων ΤΕΙ ζητεί την ισότιμη συμμετοχή εκπροσώπων της στις διαδικασίες διαμόρφωσης του σχολείου, το οποίο- όπως σημειώνουν- θα πρέπει να λάβει υπ΄όψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός, ότι «οι συνεχείς και μεγάλες μισθολογικές περικοπές των μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, απαξιώνουν το ακαδημαϊκό έργο και υποβαθμίζουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των Ιδρυμάτων».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ψίχουλα» τα μέτρα της ΔΕΘ – Απαιτεί 13ο και 14ο μισθό

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: «Εκατοντάδες κενά στα σχολεία – Δεν θα συμβιβαστούμε»

Peristerinews.gr Newsroom

Μετρό: Κλείνουν νωρίς 3 σταθμοί της Γραμμής 3 – Οι ώρες και η προσωρινή Χ24

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment