PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Βελόπουλος: Απλόχερη η κυβέρνηση στα πρόστιμα


«Κύριοι αποτύχατε στην διαχείριση του κορωνοϊού. Δεν πείσατε τον λαό για όσα λέτε γιατί δεν τα εννοείτε. Ήσασταν ανέτοιμοι, κανείς πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα αυτό από μόνος του, γι’ αυτό έπρεπε όλοι να σταθούμε από κοινού απέναντι στο θέμα αυτό, αλλά ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη να το λύσει μόνος του και τώρα θα μείνει μόνος του απέναντι στην οργή των πολιτών», τόνισε στην ομιλία του από το βήμα της βουλής, ο Κυρ. Βελόπουλος, επί της συζητήσεως σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.

Ο κ. Βελόπουλος σημείωσε ότι η αμφισβήτηση του λαού είναι διαρκής, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έπεισε, γιατί, όπως είπε, «όλοι βλέπουμε μια σειρά από παλινωδίες, βλέπουμε μια έλλειψη συντονισμού και αυτοδιαψεύσεις των επιστημόνων. «Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι το κόστος του lockdown είναι 3 δις / μήνα.

Ο κ. Σταϊκούρας όμως στις 5/11/2020 είπε ότι το κόστος του lockdown είναι πάνω από 3,2 δις / μήνα. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το lockdown στοιχίζει 2,5 με 3 % του ΑΕΠ το μήνα. Τελικά αν υπολογίσουμε αυτά που είπε ο κ. Σταϊκούρας προκύπτει ότι το lockdown κοστίζει 5 δις / μήνα. Μα πώς θα γίνετε πιστευτοί όταν άλλα λέει ο πρωθυπουργός και άλλα οι υπουργοί;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Βελόπουλος μίλησε και για τα αυτοάνοσα νοσήματα των πολιτών και αναρωτήθηκε εάν στο θέμα της πιστοποίησης του εμβολιασμού, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό οι ειδικοί, πως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να εμβολιαστούν γιατί έχουν αυτό-άνοσα νοσήματα. «Δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ταξιδέψουν ποτέ, γιατί δεν κάνει να εμβολιαστούν. Γιατί τέτοια σπουδή του πρωθυπουργού να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός;», είπε.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν λέμε κάτι. Άρα όταν λέμε ότι το εμβόλιο είναι 100% ασφαλές, πρέπει και να είναι ασφαλές. Το σώμα του καθενός του ανήκει. Το κάνει ό,τι θέλει. Δεν μπορούμε να πιέσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί με το ζόρι», συμπλήρωσε.

Επίσης, σημείωσε, ο πρωθυπουργός ότι έχει ζητήσει 12,5 εκατ. εμβόλια. «Μα οι γιατροί λένε ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Άρα χρειαζόμαστε 8 εκατ. εμβόλια. Τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. εμβόλια γιατί τα παίρνουμε; Ποιος ο λόγος γι΄ αυτό το πλεονάζων απόθεμα;», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που είναι απλόχερη στα πρόστιμα και όχι στην επιδότηση της εργασίας. Στην Ολλανδία, είπε, που ο βασικός μισθός είναι 1.700 ευρώ, το πρόστιμο για τη χρήση της μάσκας είναι 90 ευρώ, στη Γερμανία που ο βασικός μισθός είναι 1.500 ευρώ το πρόστιμο είναι 150 ευρώ, στην Ελλάδα που ο βασικός μισθός είναι 500 ευρώ το πρόστιμο είναι 500 ευρώ. «Έτσι ο πολίτης απεχθάνεται το κράτος», τόνισε.

Κάποιοι υπουργοί, επεσήμανε, βγαίνουν και λένε ότι η κυβέρνηση είναι επιτυχημένη στην αντιμετώπιση του ιού, ενώ δήλωσε ότι σε έρευνα που παρατήρησε ο ίδιος στο Bloomberg, διαπίστωσε ότι η Ελλάδα είναι 53 ανάμεσα σε 55 χώρες στην αντιμετώπιση του ιού και τελευταία στην ΕΕ.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι οι υπουργοί πέφτουν συνέχεια σε αντιφάσεις και εκθέτουν τον πρωθυπουργό. Είπε πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα έχουμε 2 εκατ. εμβόλια και λίγο μετά ο υπουργός υγείας κ. Κικίλιας είπε ότι τον Μάρτιο αναμένεται να φθάσουν στην χώρα 1,6 εκατ. εμβόλια.

Επίσης, «Βάζετε τους 86χρονους να μπουν στο internet, να δώσουν τα στοιχεία τους, να πάνε στο ΚΕΠ, να πάρουν σειρά για να εμβολιαστούν. Μα έτσι εκθέτετε μια ολόκληρη κυβέρνηση με τις ανοησίες που κάνετε, εκθέτετε όμως και ανθρώπους και πολίτες», συμπλήρωσε.

«Έχετε κάνει λάθη. Όταν με βάση τα κρούσματα του Νοεμβρίου παίρνετε μέτρα τον Ιανουάριο, όταν κάνετε μεταφορά των κρουσμάτων τον Ιανουάριο, κάνετε λάθη. Η κ. Λινού ανέφερε ότι «υπάρχουν περιοχές που κλείνουν χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τα κρούσματα. Η χώρα υπολείπεται σε θέματα διαφάνειας νοσηλείας», υπογράμμισε.

Και η αλήθεια είναι, συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος, ότι όσα περισσότερα τεστ κάνεις, τόσα περισσότερα κρούσματα προκύπτουν. «Έχω λοιπόν εδώ την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία λέει ότι από την 1η έως την 35η εβδομάδα του 2019 και του 2020 είχαμε ίδιο αριθμό θανάτων. Δεν είναι περίεργο; Μόνο οι επιστήμονες μπορούν να το εξηγήσουν. Λογικά θα έπρεπε να είχαμε περισσότερους νεκρούς λόγω του κορωναϊού», τόνισε.

Αν είχαμε σωστή παιδεία, εξήγησε ο κ. Βελόπουλος, θα μπορούσαμε να έχουμε ολοήμερο σχολείο, και το απόγευμα από τις 5 έως τις 9.30 το βράδυ θα μπορούσε να λειτουργήσει η εστίαση και το λιανεμπόριο, γιατί οι άνθρωποι πρέπει να δουλέψουν για να μην βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους. Πρότεινε επίσης το κάθισμα των παιδιών στα σχολεία σε σχήμα ζιγκ ζαγκ, όπως στο Λουξεμβούργο.

Για το άνοιγμα της λιανικής πώλησης, σημείωσε ότι είναι μεγάλη η ζημιά στην οικονομία, όταν «ανοίγετε τα καταστήματα με click away και φωνάζετε ότι έχει μεγάλη επιτυχία και μετά από λίγες ώρες δίνετε εντολή να κλείσουν τα μαγαζιά. Μα ο μαγαζάτορας έχει κάνει αγορές προϊόντων, έχει γεμίσει τις αποθήκες του, πώς τον κλείνετε, ενώ έχει σε εξέλιξη παραγγελίες. Αυτά που κάνετε σκοτώνουν τα μαγαζιά, σκοτώνουν την οικονομία. Είναι μεγάλη η ζημιά που κάνετε. Και η ζημιά στην οικονομία με την δουλειά και με κάποιο σχέδιο μπορεί να διορθωθεί, αλλά η διάβρωση του πολιτικού συστήματος με την αφερεγγυότητα που επιδεικνύετε δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, υπογράμμισε ότι οι Γερμανοί πολίτες κοιτούν πρώτα τη Γερμανία και μετά όλους τους άλλους. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, υπάρχει γερμανική επιβολή, πρόσθεσε.

Σχετικά με την επιβολή προστατευτικής μάσκας, ο κ. Βελόπουλος είπε πως ο καθηγητής Σιούτας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, λέει ότι είναι περιορισμένη προστασία της μάσκας στους κλειστούς χώρους, προσθέτοντας ότι δεν είναι πανάκεια η μάσκα και ίσως να είναι επικίνδυνη αν δεν χρησιμοποιείται σωστά. Στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική, επεσήμανε διότι οι «φίλοι» μας έχουν κάνει εργοστάσια κατασκευής μασκών και πρέπει να πουληθούν παντού.

Για την οικονομία δήλωσε πως 1,5 χρόνο τώρα δεν έχει γίνει τίποτα για να παράξουμε πλούτο. Δανειζόμαστε, είπε και η επόμενη γενιά θα κληθεί να πληρώσει με τόκο. Ταυτόχρονα, εξήγησε πως το χρέος της χώρας έχει φθάσει τα 340 δις και τα ταμειακά διαθέσιμά μας είναι μόλις 31 δις. «Το ΑΕΠ μας καταρρέει καθημερινά. Σε 10 χρόνια χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας. Βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη σε ανεργία. Και όταν υπάρχει ανεργία, υπάρχει εγκληματικότητα, αύξηση της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών», επεσήμανε.

«1 στις 4 επιχειρήσεις θα κλείσει τους επόμενους μήνες. Υπάρχουν επαγγελματίες που οι τράπεζες , επειδή έχουν μηχανήματα POS τους ζητούν να δίνουν συνδρομή 5,5 ευρώ, ενώ δεν λειτουργούν», τόνισε.

«Μέχρι χθες πίστευα ότι λειτουργούμε με τον αυτόματο πιλότο. Σήμερα είμαι βέβαιος ότι πηγαίνουμε με τον αυτόματο πιλότο χαλασμένο. Πρέπει να το διορθώσουμε για να μην τον βρουν έτσι οι επόμενες γενιές», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment