PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Σημίτης: Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι παρά ψεύτες


Την ανάγκη να συμπράξουν ευρύτερες δυνάμεις στην προσπάθεια για συνεργασία στην Κεντροαριστερά υπογράμμισε ο Κώστας Σημίτης, κατά τον χαιρετισμό του στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως είπε ο κ. Σημίτης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, αλλά δεν αρκεί. «Πρέπει να συμμετάσχουν πολλοί περισσότεροι. Να συμπράξουν και άλλοι που πιστεύουν ότι ούτε η Δεξιά ούτε η δήθεν Αριστερά μπορούν να επιτύχουν σταθερή οικονομία, δημοκρατικούς θεσμούς που λειτουργούν και κοινωνική αλληλεγγύη που δεν υπακούει στις επιθυμίες των συντεχνιών», τόνισε.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η υπέρβαση της πολυδιάσπασης αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη και ότι «εγωισμοί, φιλοδοξίες, δήθεν κληρονομικά δικαιώματα και μη ρεαλιστικές πολιτικές επιδιώξεις συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδια».

Επισήμανε ακόμη ότι «δεν συνιστούν συγκροτημένη πολιτική οι καταγγελίες των κυβερνητικών ενεργειών, το όχι στους νέους νόμους ή η ανάδειξη των ανεπαρκειών της κυβέρνησης», καθώς, όπως είπε, «οι πολίτες πρέπει να αντιλαμβάνονται πώς λύνονται τα προβλήματα και κυρίως ποια πρέπει να είναι η αναγκαία προσφορά τους».

«Η κυβέρνηση δεν ενημερώνει αλλά συσκοτίζει», συνέχισε ο κ. Σημίτης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να σπάσει αυτή η «παραπλανητική σιωπή». Έφερε συγκεκριμένα ως παράδειγμα το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι πολίτες, παρά τις τόσες αναλύσεις και αντιπαραθέσεις δεν έχουν καταλάβει ποιο είναι το ενδεδειγμένο ασφαλιστικό σύστημα για την Ελλάδα και γιατί.

Τόνισε στη συνέχεια ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στον έβδομο χρόνο της κρίσης και η έκβασή της δεν είναι ακόμη βέβαιη. «Ο κίνδυνος δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη. Είναι σε μεγάλο βαθμό η στασιμότητα, οι εξαιρετικά χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η υστέρηση που εντείνεται, η αδυναμία να μεταρρυθμίσουμε, το σύρσιμο χωρίς τέλος. Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί γι’ αυτήν την εξέλιξη. Προτιμά να μη δυσαρεστήσει», παρατήρησε.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί παλιές συντηρητικές αντιλήψεις και αρχές» και ότι «στην πραγματικότητα είναι ένας εθνικολαϊκιστικός σχηματισμός» που «συνεργάζεται στενά με διάφορες συντεχνίες».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι «αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας» και όχι «τα παραμύθια ότι λεφτά υπάρχουν, ότι δημιουργούμε τώρα στην Ελλάδα ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα που δεν θα υπόκειται σε ενωσιακούς ελέγχους, η εξαγγελία ότι η Ελλάδα οδηγεί τους ευρωπαϊκούς λαούς σε μια νέα πορεία».

«Αριστερή πολιτική είναι η πολιτική που εξηγεί, επισημαίνει τις δυσκολίες, έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει», συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι παρά ψεύτες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment