PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Ξέρουμε ότι η ακρίβεια δαγκώνει, ειδικά στα σούπερ μάρκετ


Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιστρέψει στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι πολίτες στις δύο φετινές εκλογικές διαδικασίες έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη βόλτα που έκανε στο Πέραμα μετά την επίσκεψή του στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο.

Ο πρωθυπουργός έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά στο θέμα της ακρίβειας που «δαγκώνει ειδικά στα σούπερ μάρκετ» στέλνοντας το μήνυμα ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν «ώστε να μην υπάρχει ανοχή στην κερδοσκοπία».

«Σας είχα ζητήσει προεκλογικά να βάλουμε ένα στοίχημα να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ που έχει πετύχει η ΝΔ στην Β Πειραιά και ειδικά στο Πέραμα και τα καταφέραμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε, παράλληλα, «όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την εργασία και τους καλούς μισθούς. Είμαι υπερήφανος για το ότι η ανεργία έπεσε κάτω από το 10% και νιώθω τιμή όταν ξένα έντυπα τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση ως προς τις χώρες του ΟΟΣΑ για τις οικονομικές της επιδόσεις (σ.σ. ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δημοσίευμα του Economist).

«Όλα αυτά, όμως, πρέπει να μεταφράζονται στη βελτίωση του επιπέδου ζωής όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση «θα εργάζεται νυχθημερόν σε αυτή την κατεύθυνση».

«Έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για το πώς θα υλοποιήσουμε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός παραδεχόμενς ότι «δεν είναι όλα τέλεια. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια δαγκώνει, ειδικά στα σούπερ μάρκετ αλλά θα είμαστε πάνω στο πρόβλημα ώστε να μην υπάρχει ανοχή στην κερδοσκοπία».

Σε ΕΠΑΛ στο Πέραμα

Τις αλλαγές που έρχονται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με βασικότερη τη διασύνδεση των δομών με την αγορά εργασίας παρουσίασαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε εκδήλωση στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Περάματος.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα τις αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση για την οποία τόνισε ότι δεν είναι το αποπαίδι της τριτοβάθμιας παραθέτοντας, μάλιστα, το στοιχείο ότι η ανεργία των νέων είναι μεγαλύτερη στους αποφοίτους των ΑΕΙ από ό,τι σε αυτούς των ΙΕΚ.

«Σήμερα εδώ από το Επαγγελματικό Λύκειο του Περάματος στέλνουμε ένα μήνυμα προσήλωσης στην κεντρική μας δέσμευση για την ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματική εκπαίδευσης στη χώρα μας. Πολύ σύντομα θα έχουμε ψηφίσει ένα καινούργιο νομοσχέδιο το οποίο θα αποδεικνύει και στην πράξη την έμφαση που δίνουμε στην τεχνική εκπαίδευση με την ουσιαστική αναβάθμιση των επαγγελματικών λυκείων, των δημόσιων ΙΕΚ τα οποία μετονομάζονται και ενισχύονται με θεματικούς άξονες, με καινούργιους οδηγούς κατάρτισης, κυρίως με άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμα και κυρίως στα νέα παιδιά ότι η επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά ένας επαγγελματικός δρόμος ο οποίος ανοίγει εξαιρετικές προοπτικές για πολύ επικερδείς επαγγελματικές σταδιοδρομίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης πριν την εκδήλωση και τη συζήτηση που είχε με τρεις από τους μαθητές του Πρότυπου ΕΠΑΛ στο Πέραμα.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Πέραμα. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το ζήλο των καθηγητών και τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά ασχολούνται με την επιλογή τους να επενδύσουν στην επαγγελματική κατάρτιση. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση διαπιστώσαμε βασική αναντιστοιχεία του τι ζητάει η αγορά εργασίας και τι προτεραιότητες έδιναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Διαπιστώσαμε ένα χάσμα και μια επαγγελματική κατάρτιση αποπαίδι και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος κυρίως από οικονομικής πλευράς. Αν δει τα στοιχεία της ανεργίας των νέων θα δει ότι έχουμε μεγαλύτερη στους αποφοίτους των ΑΕΙ και μικρότερη σε αυτούς των ΙΕΚ» είπε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση που είχε με τρεις μαθητές από το Πέραμα.

Τόνισε ότι είναι «μεγάλο στοίχημα η ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και δίνω μεγάλη σημασία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ώστε να πετύχουμε να διασυνδέσουμε τις δικές σας ανάγκες με την αγορά εργασίας και πώς θα σας δώσουμε δεξιότητες που θα σας επιτρέψουν να βρείτε εύκολα μια καλή δουλειά».

«Αν δείτε τους μισθούς εδώ στη ναυπηγοπισκευαστική ζώνη θα δείτε ότι δεν μιλάμε για μεροκάματα κατώτατου μισθού. Άρα για μένα έχει σημασία να σπάσουμε το στίγμα που έχει η επαγγελματική εκπαίδευση ότι είναι για τα παιδιά που δεν μπορούν να μπουν στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι αποπαίδι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η επαγγελματική εκπαίδευση. Είναι συνειδητή επιλογή. Αν επιλέξετε αυτό τον δρόμο δικό μας χρέος είναι να έχετε την καλύτερη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση ώστε όταν πάρετε την πιστοποίηση να το γνωρίζει ο εργοδότης σας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment