PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο


Ηχηρό μήνυμα εν μέσω της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε μία κίνηση συμβολισμού παρέστη σήμερα στην τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος». «Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο» διαμήνυσε μεταξύ άλλων.

Τόνισε ακόμη πως η ιστορία διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται. «Και στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών» τόνισε προσθέτοντας πως «τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά». «Αυτό απαιτούν οι λαοί μας και είναι λάθος κάποιοι να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη ψάχνοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν» υπογράμμισε.

«Θωρακίζουμε την οικονομία μαζί με την άμυνα της χώρας, ανέφερε επίσης, προσθέτοντας ότι με το νέο απόκτημα «τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι κανείς δεν πρέπει να προεξοφλεί ούτε πώς η Ελλάδα θα οργανώσει τον αμυντικό της σχεδιασμό, ούτε πώς θα στηρίξει το έμψυχο δυναμικό της.

«Σε μία ιερή αποστολή, στην οποία σε λίγο θα ενταχθούν τρεις νέες φρεγάτες Belharra, τέσσερις αναβαθμισμένες φρεγάτες ΜΕΚΟ, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo, ενώ σύντομα αναμένονται και άλλες αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού. Το ναυτικό μας έτσι γίνεται πιο ισχυρό, όπως εξάλλου, κύριε Αρχηγέ, και η αεροπορία μας, με τα 24 νέα μαχητικά Rafale, τα ανανεωμένα F-16 Viper, το νέο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και δίπλα τους βέβαια ο στρατός ξηράς που με μέθοδο και με σχέδιο εκσυγχρονίζει το σύνολο των μέσων του», ανέφερε τονίζοντας πως αυτό το οποίο προέχει σήμερα είναι η άγρυπνη ετοιμότητα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment