PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Μείωση φόρων και δέσμευση για αύξηση των μισθώνΤη δέσμευσή του για 1.500 μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και 950 ευρώ κατώτατο επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με πολίτες στην Αμφιλοχία και τη Φιλιππιάδα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η δέσμευσή του για καλύτερους μισθούς «ισχύει στο ακέραιο», καθώς στη ΝΔ «γνωρίζουμε πως μπορούμε να φέρουμε την ανάπτυξη».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τελικά μόνο οι ιδιωτικές επενδύσεις -μικρές, μεσαίες, μεγάλες-, οι αγρότες μας οι οποίοι καινοτομούν, συνεργάζονται και εξάγουν, οι τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, μόνο έτσι μπορούν να ανέβουν τελικά οι απολαβές και οι μισθοί στην πατρίδα μας. Και θα μπορέσουμε η επόμενη τετραετία να είναι η τετραετία της πραγματικά μεγάλης σύγκλισης με την Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Εμείς θα μειώσουμε και άλλους φόρους, αυτή είναι δέσμευσή μας. Πολιτικές αύξησης φόρων θα αναζητήσετε σε άλλα κόμματα. Εμείς, όπως ξέρετε, αυτά τα οποία λέμε τα κάνουμε πράξη. Και, ναι, εμείς θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε και τους συνταξιούχους. Για πρώτη φορά πήρατε αύξηση μετά από 12 χρόνια. Θα έχουμε και άλλες αυξήσεις στις συντάξεις από 1/1/2024. Και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε και όλους όσοι επιβαρύνονται από την προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου έως ότου αυτή σβήσει οριστικά», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στοχεύουμε ψηλά, τα πόδια μας πατάνε πολύ σταθερά στη γη

«Έχουμε τον αέρα του νικητή στα πανιά μας. Στοχεύουμε ψηλά, κοιτάμε ψηλά, όμως τα πόδια μας πατάνε πολύ σταθερά στη γη. Ξέρετε, ακούω πολλές φορές αυτή την επιχειρηματολογία από την αντιπολίτευση “μην ψηφίσετε”, λέει, “τη Νέα Δημοκρατία, μήπως τυχόν και η Νέα Δημοκρατία είναι παντοδύναμη την επόμενη μέρα”. Κοιτάξτε να δείτε, ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Η χώρα χρειάζεται σήμερα, για να μπορέσει να διασφαλίσει τη θέση την οποία έχει κατακτήσει με πολύ κόπο ως πυλώνα γεωπολιτικής σταθερότητας, μία σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Χρειαζόμαστε μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ξέρετε πολύ καλά ότι η επόμενη Βουλή μπορεί να εξακομματική, επτακομματική, ενδεχομένως και οκτακομματική. Γι’ αυτό και πρέπει να στοχεύσουμε ακόμα πιο ψηλά και να βάλουμε τον πήχη των δικών μας προσδοκιών ακόμα πιο ψηλά», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες.

Ατζέντα μας είναι μόνο το μέλλον. Κίνδυνος είναι μόνο ο εφησυχασμός

«Η δική μας ατζέντα είναι μόνο το μέλλον. Αφήνουμε σε κάποιους άλλους το διχασμό και το παρελθόν. Πολύ απλά δεν ασχολούμαστε μαζί τους. Τους έκριναν οι πολίτες στην κάλπη της 21ης Μαΐου, τους έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θέλουμε τοξικότητα, ότι δεν θέλουμε διχασμό, ότι δεν θέλουμε ανυπόστατες υποσχέσεις, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Όλα αυτά, πια, ανήκουν στο παρελθόν. Εγώ σας ζητώ να δώσουμε μαζί τον αγώνα για το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν θέλω να θεωρήσουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί. Κίνδυνος είναι μόνο ο εφησυχασμός», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να εκφράζει έναν προβληματισμό για το γεγονός ότι μπορεί να μπουν πολλά κόμματα στην επόμενη Βουλή, όταν ακριβώς αυτό επιδίωκε με την απλή αναλογική. Και όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι αν οι προηγούμενες εκλογές είχαν γίνει με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα είχαμε ήδη κυβέρνηση στον τόπο και πέντε κόμματα στη Βουλή», ανέφερε στις τοποθετήσεις του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Πρόκληση Τουρκίας με πολεμικά πλοία ανοικτά της Κάσου

Peristeri News

Δ. Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που βάζει «ταφόπλακα» στις δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης

Peristeri News

Π. Μαρινάκης: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν διαχωρισμούς σε κυβερνητικά στελέχη

Peristeri News

Leave a Comment