PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: «Λούμπεν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ


Με δηκτικό τρόπο σχολίασε την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών για το Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ προανήγγειλε συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων για τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη.

«Δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάζω τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτρέψτε μου να πω μόνο ότι μάλλον γέλιο προκάλεσαν οι κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Όπως παρατήρησε, «τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο, συμπεριλαμβάνουν τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που επέστρεψε, διότι τελικά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον ‘Πολακισμό’ εκφράζει, και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του, καθώς και μία σειρά από άλλους υποψηφίους που τι να σας πω, περισσότερο σε ‘λούμπεν’ ψηφοδέλτια με παραπέμπουν, παρά σε ψηφοδέλτιο κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο «πρόγραμμα σημαντικών παρεμβάσεων» που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. «Πολλά από τα σημαντικά έργα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και η υποψηφιότητά μου στην πρώτη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θέλει ακριβώς να καταδείξει όχι μόνο το προσωπικό μου ενδιαφέρον για την πόλη την οποία τόσο πολύ αγαπώ, αλλά και το ενδιαφέρον το οποίο σκοπεύω να επιδείξω στη συνέχεια -εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός- ώστε να προχωρήσει με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα το πρόγραμμα των έργων για να μη θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή πόλη» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το «Flyover» είπε πως οι πρόδρομες εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. «Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό το οποίο ωρίμασε και δημοπρατήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς ήμασταν και οι πρώτοι που το οραματιστήκαμε. Θα έλεγα, ένα έργο το οποίο θα προσφέρει μία σημαντική κυκλοφοριακή ανακούφιση σ’ ένα δρόμο ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια είναι απολύτως κορεσμένος» είπε.

Στις αρχές του 2024 παραδίδεται στους Θεσσαλονικείς το Μετρό

Σε ό,τι αφορά το Μετρό σημείωσε ότι τις προηγούμενες μέρες, για πρώτη φορά, έγινε δοκιμαστική διαδρομή του Μετρό καθ’ όλο το μήκος της βασικής γραμμής. «Εκτιμούμε ότι τα βασικά έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και οι ουσιαστικές δοκιμαστικές λειτουργίες, ώστε εντός των πρώτων μηνών του 2024 το έργο, επιτέλους, να παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς» είπε.

Υπογράμμισε επιπλέον πως «το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι το πιο σύγχρονο Μετρό σε όλη την Ευρώπη και θα είναι, επίσης, ένα μοναδικό Μετρό, διότι ταυτόχρονα θα είναι ουσιαστικά και ένα ζωντανό μουσείο το οποίο θα το χαίρονται εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης αλλά και οι επισκέπτες που θα το χρησιμοποιούν».

Συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων για τη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σήμερα θα παρουσιαστεί ένα συνολικό πλαίσιο σημαντικών παρεμβάσεων που αφορούν τη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, μια περιοχή της πόλης η οποία – όπως παρατήρησε – ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες παραμελημένη. «Το όραμά μας για τη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι να της αποδώσουμε επιτέλους το σεβασμό, την προσοχή και την αξιοπρέπεια που της αρμόζει» είπε.

«Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού όσοι ζουν στα δυτικά της πόλης. Και φυσικά εντός του σχεδιασμού μας, είναι ένα έργο το οποίο το μελετούμε -δεν είναι απλό έργο και χρειάζεται πολύ δουλειά προετοιμασίας- είναι και η επέκταση του Μετρό προς τα βορειοδυτικά. Πιστεύουμε ότι θα χρειαστούμε περί τα δύο χρόνια για να μπορέσουμε να ωριμάσουμε όλες τις μελέτες. Αποτελεί όμως αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ότι το Μετρό θα φτάσει και στα δυτικά. Δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Αλλά όλα τα μεγάλα έργα υποδομής, κ. Πλάκα, από κάποιους ξεκινούν. Μερικές φορές τα φέρνει έτσι η ζωή που τα ολοκληρώνουν άλλοι, εμείς όμως θα είμαστε αυτοί που θα ξεκινήσουμε την επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά» ανέφερε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment