PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς


Ως το «κατεξοχήν επιχείρημα των αντιεμβολιαστών» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, στο «12% των εμβολιασμένων οι οποίοι δυστυχώς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ».

Ο κ. Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του στη Βουλή, κατά την Ώρα του πρωθυπουργού, καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επαναλαμβάνει ακριβώς αυτό το επιχείρημα. «Η απάντηση είναι ότι αρρωσταίνουν με πολύ μικρότερες πιθανότητες από ότι οι εμβολιασμένοι», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εάν δεν εμβολιαστείτε κινδυνεύετε σοβαρά να καταλήξετε σε μια ΜΕΘ και να χάσετε τη ζωή σας. Αυτό το λένε οι ειδικοί. Κύριε Τσίπρα δεν έχω δυνατότητα να υποχρεώσω κανέναν να εμβολιαστεί. Το σύστημα υγείας έχει στη διάθεσή του επαρκή κρεβάτια. Όμως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μετατρέψουμε το σύστημα υγείας σε μονοθεματικό σύστημα υγείας covid», πρόσθεσε.

Αναγνωρίζοντας ότι πρέπι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, διαβεβαίωσε ότι «θα το κάνουμε και με συστηματική ενημέρωση, και χρησιμοποιώντας ειδικούς και πηγαίνοντας στις τοπικές κοινωνίες». «Όλα όσα λέτε κ. Τσίπρα τα κάνουμε και μακάρι να σας έχουμε στο πλευρό μας», συμπλήρωσε, απαντώντας στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει λήξει η πανδημία.

«Δεν μπορείτε να ασκείτε κριτική χωρίς να λέτε ποια είναι η άποψή σας. Θέλετε πιο αυστηρά μέτρα ή απελευθέρωση; Εμείς διαλέξαμε το μέσο δρόμο», είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις ΜΕΘ και τον διπλασιασμό τους κάνοντας λόγο για «παρακαταθήκη για το σύστημα υγείας». «Δεν μπορεί να μηδενίζουμε όλη αυτή την προσπάθεια», τόνισε.

Για το 2020 η χώρα είναι στις 5 καλύτερες χώρες στην υπερβάλλουσα θνητότητα

Αναφέροντας έπειτα ότι τα σχολεία άνοιξαν υποδειγματικά, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι ανοικτά με κανόνες, όπως και η εστίαση. Όπως τόνισε, η μάσκα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη. «Πότε δεν είπαμε βγάλτε τις μάσκες», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα να εμβολιαστεί και διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν άλλοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί.

«Κύριε Τσίπρα μην έρθετε να ξαναμιλήσετε για υπερβολική θνητότητα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του ληξιαρχείου. Δείχνει τραγική άγνοια. Τότε θα πω ότι από το 2016 έως το 2017 που αυξήθηκαν οι θάνατοι, φταίτε εσείς. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Για το 2020 η χώρα είναι στις 5 καλύτερες χώρες στην υπερβάλλουσα θνητότητα. Δεν μπορούν να ακούγονται από το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο ανυπόστατα επιχειρήματα», συνέχισε απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έπειτα, αναφέρθηκε εκ νέου στα ΜΜΕ και στην κατηγορία ότι η κυβέρνηση έχει εξαγοράσει τα μέσα ενημέρωσης. «Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν ΜΜΕ πράγματι προβάλλουν λόγο ο οποίος ξεφεύγει από την ελευθερία της έκφρασης, το ΕΣΡ έχει δυνατότητα να παρέμβει και έχει επιβάλλει πρόστιμα σε Μέσα τα οποία μπορεί να πήραν χρηματοδότηση γιατί όλοι πήραν, αλλά επιβλήθηκαν πρόστιμα. Το να λέτε ότι στηρίζουμε αντιεμβολιαστές επειδή δώσαμε διαφήμιση σε όλα τα μέσα, αυτό το επιχείρημα δεν αντέχει», σημείωσε.

Να ξεκινήσει από το 2015 η Εξεταστική

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σχετικό θέμα είπε ότι «όταν το αντικείμενο της συζήτησης για Εξεταστική είναι ο δήθεν τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειραγωγεί εταιρείες δημοσκοπήσεων, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση η έρευνα να ξεκινήσει από το 2015. Προτείνω λοιπόν να συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα σε μια πάρα πολύ ουδέτερη διατύπωση, χωρίς κανένα υπονοούμενο, η οποία να λέει ότι πρέπει να ερευνηθεί η κρατική χρηματοδότηση και η ενδεχόμενη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων από το 2015».

«Εκεί θα τα ψάξουμε κ. Τσίπρα όλα. Διότι εξ όσων γνωρίζω έχουν γίνει καμία 300αρια δημοσκοπήσεις από όταν εκλέχτηκαν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλες έπεσαν μέσα. Να δούμε ποιες ήταν οι εταιρίες που εμφανίστηκαν από το πουθενά, έπεσαν έξω και εξαφανίστηκαν. Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει διαφωνία να συσταθεί μία εξεταστική που θα ερευνήσει αυτά τα ζητήματα», συνέχισε.

Κατηγορώντας έπειτα για άλλη μία φορά τον κ. Τσίπρα ότι κάνει «πολιτική με ψέματα και επεξεργασμένα στατιστικά στοιχεία», σημείωσε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να επενδύετε διαρκώς στην καταστροφή, στην ένταση, ότι σας κάνει καλό να λέτε «όχι» σε όλα. Από τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών μέχρι την ελληνογαλλική συμφωνία, να το κάνετε. Δεν σας κάνει καλό. Στενά πολιτικά δεν μου κάνει κακό. Αλλά δεν είναι η αντιπολίτευση που αξίζει στη χώρα. Πρέπει να αποφασίσουμε τι χώρα θέλουμε. Ως πρωθυπουργός θα κάνω τα πάντα για να αφήσω αυτή την τοξικότητα και αυτές τις πρακτικές στο περιθώριο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment