PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Δεν είναι ανεκτός ο πληθωρισμός της απληστίας


Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας ενώ για προϊόντα ευρείας χρήσης εξήγγειλε ότι θα περιοριστούν οι συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% ως μέτρο πίεσης για να περάσουν οι μειώσεις στις αρχικές τιμές των προϊόντων.

Όπως είπε στη δήλωσή του κατά τη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ο κ. Μητσοτάκης «ειδική πρόνοια θα υπάρχει για το ζήτημα του βρεφικού γάλακτος όπου είναι παντελώς αδικαιολόγητες οι ακριβότερες τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο του μικτού κέρδους έτσι ώστε οι τιμές να προσαρμοστούν σε τιμές λογικές με την Ευρώπη επίπεδα με στόχο να διορθώσουμε στρεβλές πρακτικές και να προστατεύουμε τους καταναλωτές».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα στις πολυεθνικές ότι «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, δύσκολοι έλεγχοι των βασικών -προοϊόντων που αποτελούν το καλάθι του νοικοκυριού μας έχουν βοηθήσει πολύ καλύτερα τους μηχανισμούς της αγοράς και τα νέα μέτρα έχουν ακριβώς ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν γίνει δυστυχώς εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρισης και έχουν οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προιοντα πολυεθνικών να πωλούνται πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες της ευρώπης».

Εξηγώντας την νέα παρέμβαση της κυβέρνησης είπε ότι «οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν πρωτίστως σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή. Αφορά προϊόντα ευρείας χρήσης οδόντοκρεμες, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment