PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο


Για νέους «λεονταρισμούς» της Άγκυρας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας πως «η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί» τη γειτονική χώρα.

«Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους. Δεχόμαστε από τους γείτονες νέους λεονταρισμούς, αλλά όσο αυτοί απειλούν το τόσο εκτίθενται. Και πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν τόσο περιθωριοποιούνται» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Η γεωγραφία μας θέλει δίπλα – δίπλα. Όμως εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντί μας, απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στην Ευρώπη, στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, με το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο. Μένουμε ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα» συνέχισε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει:

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματά και ότι δεν θα δημοσιοποιούμε σε διεθνή φόρα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες».

«Η κυβέρνηση θα είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται»

Εστιάζοντας στη συνέχεια στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης ο πρωθυπουργός τόνισε πως «εφαρμόζουμε ήδη ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην Ευρώπη» και εκτίμησε πως σε λίγες μέρες – στα μέσα Ιουνίου – θα έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα ώστε να καλυφθεί αναδρομικά το 60% των πρόσθετων ανατιμήσεων στο ρεύμα. Αυτές οι εκπτώσεις απλώνονται στους περισσότερους πολίτες ανεξαρτήτως της κατανάλωσής τους, συμπλήρωσε. Ανέφερε ακόμη ότι από 1ης Ιουλίου θα ισχύσει και ο νέος μηχανισμός που στην πράξη εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής και έτσι οι επόμενοι λογαριασμοί θα είναι πολύ πιο ισορροπημένοι.

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως «η κυβέρνηση είναι εδώ και θα είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται», ενώ άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση θυμίζοντας «τα μεγάλα λόγια για τα υπερέσοδα των εταιρειών ρεύματος» και την «αμηχανία» που – όπως είπε – προκλήθηκε σε κάποιους «όταν ανακοινώσαμε ότι αυτά θα φορολογηθούν κατά 90%.

«Στο Νταβός η Κριστίν Λαγκάρντ πρότεινε τη συγκεκριμένη επιλογή να τη μιμηθούν και άλλα κράτη. Χθες λοιπόν η ελληνική Βουλή την ψήφισε αλλά μόνο με τις ψήφους των βουλευτών μας. Όσοι φωνασκούσαν τότε κατά των συμφερόντων αποκάλυψαν τα δικά τους συμφέροντα και κρύφτηκαν. Αποκαλύφθηκε η υποκρισία του λαϊκισμού».

«Ας διαλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ: Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;»

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ και με αιχμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ, κατά τα οποία – όπως είπε – νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης. Έστειλε μάλιστα το μήνυμα ότι «αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει».

«Αν αναζητούν αίμα και ήρωες δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το όνομα ‘Ανομία’. Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και με την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα; Δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας Παιδείας» είπε παραπέμποντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ζητώντας από το υπουργούς να το στηρίξουν με μεγάλη ένταση καθώς αυτή θα είναι «η μεγάλη ιδεολογική μάχη που θα δώσουμε τους επόμενους μήνες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Πού ψηφίζετε στις Ευρωεκλογές 2024

Peristeri News

Leave a Comment