PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: Σύντομα παρελθόν οι Πανελλαδικές


Το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην Αυγή και αναφερόμενος στην επικείμενη μεταρρύθμιση για το νέο Λύκειο.

Σύμφωνα με τον υπουργό σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα λέει ο κ. Γαβρόγλου, στόχος είναι «η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωστίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια.

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου για κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν, ωστόσο, κόντρα στις υπουργικές εξαγγελίες, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Γεράσιμος Κουζέλης κατέβασε τον πήχυ σε ρεαλιστικά πλαίσια που ορίζουν πως εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις δεν γίνεται.

Την ώρα που οι επικείμενες ρυθμίσεις Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προκαλούν θύελλα αντιδράσεων, ο υπουργός Παιδείας σχολιάζει ότι «προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη και ορισμένων κομμάτων, που ζητούν την απόσυρση το νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπόσχεται «λουκέτα» μέσω της εξοντωτικής αξιολόγησης, ξαναζεσταίνοντας το αντιμεταρρυθμιστικό μέτωπο με Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου και Ποτάμι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment