PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: Προθάλαμος η Γ΄Λυκείου για τα Πανεπιστήμια


Σε προθάλαμο για τα Πανεπιστήμια θα εξελιχθεί ουσιαστικά η Γ΄ Λυκείου μέσα από προπαρασκευαστικά μαθήματα, καθώς το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στη Β΄ Λυκείου, όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου, από το καλοκαίρι του 2020 ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξαίρεση, για ένα μεταβατικό διάστημα, τις Ιατρικές Σχολές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία.

«Τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου. Οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β΄ Λυκείου και η Γ΄Λυκείου θα είναι ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους» δηλώνει, προσθέτοντας: «Παράλληλα, θα αρχίσουμε σε ορισμένα τμήματα να καταργούμε τον κλειστό αριθμό εισακτέων και αρχίσαμε ήδη να ιδρύουμε νέα τμήματα. Η ίδρυση, επίσης, των διετών προγραμμάτων σπουδών που θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα οδηγήσει πολλούς νέους να εγγραφούν στα επαγγελματικά λύκεια, ώστε -χωρίς εξετάσεις-να εισάγονται σε αυτά τα προγράμματα. Θα διατηρήσουμε για ένα διάστημα το καθεστώς με τις Ιατρικές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία».

Ο υπουργός Παιδείας εκφράζει την αντίθεσή του στα μη κρατικά ΑΕΙ καταλογίζοντας «ιδεολογική εμμονή» τους υπέρμαχους των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του «νεοφιλιλεύθερου μοντέλου του μαθητή ή φοιτητή-πελάτη».

Σε ό,τι αφορά τέλος στο ζήτημα των Θρησκευτικών απαντά ότι τα προγράμματα σπουδών στα σχολεία είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment